Eyüpsultan Belediyesi, hasta nakil aracı

Eyüpsultan Belediyesi, sağlık alanında daha hızlı ve etkin hizmet vermek amacıyla araç filosunu yeniliyor, genişletiyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Sağlık Birimi tarafından kullanılacak olan, son teknoloji ile donatılmış 3 yeni hasta nakil aracını hizmete aldı.

HİZMET SAYISI DA KALİTE DE ARTIYOR

Ambulansların teslim alınması sırasında açıklamada bulunan Başkan Remzi Aydın şunları söyledi;

“Eyüpsultan Belediyesi olarak sosyal destek hizmetlerini her geçen gün arttırıyoruz. 3 tane yeni hasta nakil ambulansımızı filomuza kattık. Araçlar son teknolojik donanıma sahip. Bu araçlarımızı filomuza katarak maliyetlerimizi de ciddi bir oranda azalttık.

Daha önce araç kiralanıyordu, masrafı daha fazla oluyordu, son derece tasarruflu bir işlem yaptık. Araçlarımızın niteliği arttığı için de çok daha nitelikli hizmet verme imkanına kavuşacağız ve çok daha fazla sayıda hastamızı taşıyacağız. 2017 yılında 2 bin 400 civarında hastamızı nakletmişiz.

Dolayısıyla Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri birimimiz İstanbul'da sayılı müdürlüklerden biri olma noktasında bir adım daha atmış oldu. Hayırlı olsun.”

08.30 – 17.00 SAATLERİ ARASINDA ÜCRETSİZ HİZMET

Eyüpsultan Belediyesi, ilçede yaşayan yaşlı, ağır engelli, yatalak ve felçli olan vatandaşların bulundukları yerden sağlık kuruluşlarına ulaşımlarını sabah 8.30 akşam 17:00 saatleri arasında ücretsiz olarak sağlıyor.

Gideceği hastaneye randevu alan vatandaşlar randevu tarihinden bir gün önce 444 04 46-47 veya 444 30 00 telefon numaralarını arayarak kayıt yaptırmaları gerekiyor. Nakil işlemi evden hastaneye ve hastaneden eve şeklinde düzenleniyor.

2014 YILINDAN İTİBAREN 8539 KİŞİ YARARLANDI

Mesai saatlerinde hizmet veren hasta nakil araçları, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın göreve geldiği 2014 yılında bin 480, 2015 yılında 2 bin 246, 2016 yılında bin 880, 2017 yılında 2 bin 193 ve 2018 yılının Ocak, Şubat, Mart aylarında 740 kişiye hizmet verdi.