Afet Gönüllülerine Profesyonel Eğitim

Eyüp Belediyesi Acil Yardım Ekipleri (ESAY) İş Güvenliği Birimi ve Sivil Savunma Amirliğinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu Yerel Afet Gönüllüsü Eğitimlerini sürdürüyor.

Eyüp Belediyesi’nin kendi bünyesindeki farklı birimlerden oluşan 20 kişilik Yerel Afet Gönüllüleri, 40 saatlik eğitim sonrasında Ataşehir Afet Kriz Merkezi’nde eğitim tatbikatı gerçekleştirecek. İstanbul Valiliği ve Beyaz Gemi Danışmanlık iş birliğiyle yürütülen eğitimlerle Eyüp Belediyesi “Altın Saatler” olarak değerlendirilen ilk 72 Saat için organize olmuş gruplarla afet riskleri ve bu risklere karşı alınabilecek önlemler konusunda ekipleri bilgilendirerek pratik çalışmalar yapacak. Eyüp Belediyesi ayrıca afetlere karşı duyarlılık ve bilinç düzeyini artırmak için ekipleri gerekli eğitim ve ekipmanlarla donatarak afet sonrasında uzman ekipler gelene kadar, onları olaya müdahale edebilecek seviyeye getirecek. Güvenliği Aşan 1 Eğitimi ve Güvenliği Aşan 2 Eğitimiyle ev ve işyerlerindeki tehlike ve küçük afetlere müdahale edebilecek bir seviyeye gelecek olan yerel afet gönüllüleri, Hafif Kentsel Arama ve Kurtarma programı, Afet Öncesi Kurumsal Hazırlık programıyla da profesyonel ilk yardım ekibi haline gelecek ve yangına müdahalede başarılı bir performans gösterebilecekler.