Akşemsettin Mahallesi'ne Yeraltı Konteynerleri

Eyüp Belediyesi, ilçedeki çöp toplama sistemini daha modern, daha temiz ve hijyenik çevre için cadde ve sokak üzerindeki konteynerlerin yer işgalini ortadan kaldırmak amacıyla başlattığı “Yeraltı Konteynerleri” projesinde uygulama çalışmaları devam ediyor.

Eyüp Belediyesi, bu kez de Akşemsettin Mahallesi’nde yeraltı konteynerleri için çalışma başlattı.

Başkan Remzi Aydın, bu çalışma ile Eyüp’ün daha temiz bir çevreye sahip olacağını belirterek, “Bu sistem sayesinde hem depolama hem de toplama daha kolay ve hijyenik oluyor. Göktürk ve Yeşilpınar’ın ardından şimdi de Akşemsettin Mahallemizde yeraltı konyerneri uygulamasını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Şehir görüntüsünü bozmayan ve bölgelerin genel yapısını destekleyen modern ve temizlenebilir bir mekanizmaya sahip olan yeraltı konteynerleri için Başkan Aydın, Eyüp’ün uygun bölgelerine bu çalışmayı uygulamaya devam edeceklerini belirtti.

Yerüstü klasik konteynerlerden daha fazla atık ve çöp toplayabilen yeraltı konteynerleri böylece çevreyi hijyenik tutma özelliği taşıyor.