Berat Kandili'nde Eyüp Sultan Doldu Taştı

Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili, tüm İslam aleminde olduğu gibi Eyüp Sultan’da da huşu içerisinde kutlandı. Kandil nedeniyle yurdun dört bir yanından Eyüp Sultan Camii’ne gelenler namazlarını kılıp ellerini semaya açıp dua etti.

Eyüp Sultan Camii’nde namaz kılan, dua edip vaaz ve ilahiler dinleyen ziyaretçiler, Eyüp Sultan Türbesi’nin de ziyaret ettiler.

5 kıymetli geceden biri olan Berat Kandili nedeniyle Eyüp Belediyesi Camii’ye gelenlere pilav ve ayran ikram etti. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, vatandaşların Berat Kandili’ni kutlayarak “Kandiller insanlara özellikle arınmak ve erdemli olmak noktasında önemli fırsatlar sunuyor. Her türlü kötülüklerden, şerden zulümden, haksızlıklardan uzak durmayı öğretiyor. Kandiller, yüce Allah’tan bağışlanma arınma beklediğimiz mukaddes günlerdir. Berat gecesinde milletçe dua edeceğiz “ dedi.