Çevreye önem veren belediyecilik anlayışı

CBKSoft Yazılım firması tarafından yapılan araştırmaya göre Eyüpsultan Belediyesi, “En Yeşil Ofisler” araştırmasında belediyeler kategorisinde ilk onda yer aldı.

Elektronik Belge Yönetim Sistemi (e-BYS) ile yaklaşık iki yılda 212 ağacın kesilmesine engel olan Eyüpsultan Belediyesi, yerel yönetimlere örnek oldu.

1 MİLYON LİTRE SU TASARRUFU

Eyüpsultan Belediyesi e-BYS ile 1 milyon litre su tasarrufu sağladı, 60 ton karbondioksit salınımını engelledi ve 4 ton atığın önüne geçti.

7 BİN 529 AĞAÇ KESİLMEDİ

EBYS'ye geçiş yapan 30 belediyede toplam 37 milyon su tasarrufu sağlandı.

“Kağıtsız Ofis” uygulaması ile toplam 7 bin 529 ağaç kesilmedi ve 62 milyon adet A4 kâğıdın çöpe gitmesi önlendi.

E-BYS'NİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Bilgilerin anlık olarak yönetilmesini amaçlayan bir sistemdir. Kurum içi ve kurum dışı yazışmalara ait süreçleri standart haline getirir. Yazışmalar için harcanan kaynakların (kâğıt, fotokopi, toner, insan gücü) minimuma indirilmesi de amaçlanmıştır.

e-BYS ile elektronik ortama geçen evraklar mobil imza sistemi üzerinden imzalanıyor. Kâğıt tüketiminin azaltılmasını sağlayan sistem zaman kaybının da önüne geçiyor.