Çocuklarımız İçin Herşeye Değer

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın ödüllü projesi Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nin "Evde Değerler Eğitimi" etkinlikleri devam ediyor. Eğitimlerde çocuklar hem sosyalleşiyor, hem de kişisel gelişimlerini tamamlıyor. Başkan Remzi Aydın’da eğitimlerin verildiği evleri ziyaret ederek, çocuklarla ve velilerle konuşuyor, eğitimler hakkında konuşuyor.

Eyüp Belediyesi Simurg Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri "Evde Değerler Eğitimi"ne katılım her geçen gün artarak devam ediyor. Bu eğitimler sayesinde Eyüplü çocuklar sorumluluk sahibi, özgüvenli, bilinçli ve güzel ahlaklı bireyler olarak yetişiyor.

İlkokul öğrencilerine yönelik "Eğitim Evde Başlar" bilinciyle hareket eden, Simurg çalışmasının bir parçası olan "Evde Değerler Eğitimi" 30 grup halinde Eyüp Merkez, Yeşilpınar, Akşemsettin, Esentepe, Düğmeciler, Işıklar Köyü, Silahtarağa, İmar Blokları ve Otakçılar mahallelerinde yürütülüyor.

Her hafta farklı bir öğrencinin evinde Cumartesi günleri 6 ve 10 kişilik gruplar halinde toplanan çocuklar, el sanatları, boyama, akıl oyunları, karakter gelişimi, ibadet, siyer, peygamberlerin hikayeleri ve Kur’an-ı Kerim eğitimleri alıyorlar. Çocuklar bu sayede hem sosyalleşiyorlar, hem de kişisel gelişimlerini en güzel şekilde tamamlama fırsatı buluyorlar.

Eğitimi evlere taşıyarak rahat ve sıcak bir ortam oluşturan Eyüp Belediyesi’nin uyguladığı ikram saatleri ile çocuklar paylaşmayı, misafir kültürünü ve sofra adabını yaşayarak öğreniyor. Her grup üyesi belirli aralıklarla sırayla birbirlerini kendi evlerine davet ederek, mahalle kültürünün yeniden canlanması ve güçlenmesine katkıda bulunuyor.

SÜRPRİZLERLE KARŞILIYORLAR

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’da, eğitim verilen öğrencilerin evlerine konuk olarak bir yandan derslere katılıyor, bir yandan da çocuklarla sohbet ederek eğitimlerle ilgili düşüncelerini soruyor. Bazı ziyaretlerinde ise minik öğrenciler Başkan Remzi Aydın'ı sürprizlerle karşılıyorlar. Bazen de yaptıkları çalışmaları Başkan amcalarına gösteriyorlar.

Veliler, ev ortamında verilen eğitimler sayesinde çocuklarında olumlu yönde gelişmeler olduğunu belirterek, bu eğitimin faydalarını Başkan Aydın ile paylaşıyorlar. Öğrenciler ve veliler kendilerine bu tür bir eğitim imkanı sağladığı için Başkan Remzi Aydın’a teşekkür ediyorlar.