“Diş sağlığında da erken teşhisin önemi büyük”

Eyüp Belediyesi Sosyal Koordinasyon Merkezi’nde Ağız ve Diş Sağlığı Semineri düzenlendi. Seminere Eyüplüler yoğun katılım gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü uzmanlarından Derya Demirci’nin verdiği ‘’Ağız ve Diş Sağlığı’’ seminerinde dişlerimizin görevleri, dişlere neler zarar verir, diş çürükleri nasıl oluşur, dişlerimizi nasıl fırçalamalıyız, diş protezlerinin bakımı gibi bir çok konuda bilgiler verildi.

Ağız ve diş sağlığının önemine değinen Derya Demirci, özellikle çürüklerin bir an önce tedavi edilmesi gerektiğine vurgu yaparken pek çok hastalığın ihmal edilen ağız ve diş sağlığı nedeniyle meydana gelebileceğini kaydetti. Ağız sağlığı konusunda vatandaşlarımızın yeterince bilgi sahibi olmadığını da belirten Demirci, “Mutlaka günde hiç olmazsa 2 kez dişlerimizi fırçalamalı ve periyodik hekim kontrollerimizi yaptırmalıyız. Ağız ve diş sağlığında da erken teşhisin önemi büyüktür” diye konuştu.