Dünya Balkan Dernekleri Ensar Konağı'nda Buluştu…

Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu, Belediyemiz Ensar Konağı’nda yemekli program düzenledi.

Ak Parti Milletvekilleri Rıfat Sait, Gülay Dalyan, Sevim Savaşer, Başkanımız Remzi Aydın ve Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç’la Balkan Dernekleri yönetici ve üyelerinin katıldığı yemekte birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Programda açılış konuşmasını Federasyon Başkanı Recep Varol yaptı. Başkanımız Remzi Aydın ise yaptığı konuşmada, “Hepimiz biriz, kardeşiz, dostuz” dedi.

Federasyon olarak Balkanlar’daki soydaşlar için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyen Ak Partili milletvekilleri ise, “Türkiye, dik durdukça Makedonya, Arnavutluk,Bosna Hersek, Karadağ, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Kosova ve Sırbistan’daki kardeşlerimiz de daha güçlü olacaklardır. Sınır komşularımızda yaşanan acımasız savaşla ilgili ülkemiz en başından beri seferber olmuştur, yurdumuza gelen mültecilere yardım noktasında da gereken her şey yapılmıştır. Türkiye, barış, kardeşlik, hoşgörü, dayanışma konularında dünyaya örnek olacak bir dış politika izlemektedir” dediler.