“Durmak Yok Nöbete Devam”

Genç yaşlı binlerce vatandaş yurt genelinde demokrasi nöbetine devam ediyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sabah namazına kadar Eyüp Sultan Meydanı'nda vatandaşlarla birlikte nöbet tutuyor.
Meydanda devam eden nöbete Eyüp'ten olduğu kadar İstanbul dışından hatta yurt dışından destek vermeye gelenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Binlerce vatandaş Eyüp Sultan Meydanı'nı ay yıldızlı bayraklarla donatırken, istanbul Milletvekili Hasan Turan, Makedonya eski Devlet Bakanı Hadi Nezir, Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek, AK Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, desteğe geldiler.

“TARİH YAZIYORUZ”

Eyüp Sultan Meydanı'nda yapılan konuşmalarda “Durmak Yok Nöbete Devam” mesajları verilirken Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın şunları söyledi; “Hepinizi yürekten selamlıyorum. Sevgili kardeşlerim dört gündür tarih yazıyoruz. Dünyaya, tarihe yeni yeni notlar düşüyoruz.”

YABANCI MİSAFİRLERDEN ÖVGÜLER

Başkan Aydın konuşmasında, görüştüğü yabancı misafirlerin, darbe girişimine karşı gerçekleştirilen mücadele ili ilgili övgü dolu sözler söylediklerini belirtti. “Sanki bizde Türk milleti gibi olabilseydik” der gibi olduklarını hissettiğini belirten Başkan Remzi Aydın “Sizinle gurur duyuyorum.” dedi.

Tedbiri elden bırakmayacaklarının vurgusunu da yapan Başkan Aydın; “Bu gün de tedbiri elden bırakmayacağız, yarın da bir ömür boyu da bırakmayacağız. Bu vatan hainleri, bu insanlık düşmanları rahat durmayacaklar. Onların başlarını ezmeye başladık, yuvalarından almaya başladık. Bu temizlik devam edecek İnşaallah. Bugün al bayrağın altında her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı beraberiz. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek yürek, tek ses diyoruz. Bu birliğimiz devam ettiğimiz sürece bileğimizi hiç kimse bükemez. Onlar bizim sakalımızı kestiler. Kesilen sakal eskisinden daha gür çıkar.” şeklinde konuştu.

Mehter takımının konserlerinin verildiği gecede sabah namazına kadar vatandaşlara belediye ekipleri tarafından ikramlar yapıldı.

Başkan Aydın, İstanbul Milletvekili Turan ve İlçe Başkanı Aykaç, meydanda yapılan konuşmaların ardından Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne geçilerek, burada emniyet mensuplarına destek amacıyla nöbet tutan vatandaşları ziyaret ettiler.