Eyüp Belediyesi'nden  İş Müjdesi

Eyüp Belediyesi, İŞKUR ve Darülaceze kuruluşu olan Gümüş Kuşak ile birlikte, meslek eğitim kursları başlatıyor. Verilecek kurslarla, her biri kendi dalında uzmanlar yetiştirilecek.

Kurslara kayıt için gereken koşullar ise en az ilkokul mezunu olmak, erkeklerde 16 ile 29 yaşları arasında, kadınlarda ise 15 yaş ve üzerinde olmak. Kurslara başvuracakların halen çalışıyor veya emekli olmaması gerekiyor.

İlk etapta kurslar üç alanda gerçekleşecek. Yaşlı Bakım Uzmanlığı, Alan Sorumlusu – Temizlik Elemanı ve Çamaşırhane Görevlisi dallarında eğitimler verilecek olan kurslarda doğru kişiye doğru eğitim sunarak iş istihdamı sağlamak amaçlanıyor. Bunun yanında kadınlara yönelik iş istihdamının arttırılması da hedefleniyor.

Kursları başarıyla tamamlayanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onaylı Uzman Sertifikası verilecek.

Kurs kayıtları Alibeyköy Merkez Mahallesi Namık Kemal Caddesi numara 83’de bulunan Eyüp Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Binası’nda yapılıyor.