Eyüp Kar'a Hazır!

Eyüp Belediyesi, İstanbul'da bu gece beklenen kar yağışı nedeniyle ilçede bir dizi önlemler aldı.

Eyüp Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda alarma geçti. Yapılan uyarıda İstanbul'da bu gece etkisini göstermesi beklenen kar yağışı nedeniyle Fen İşleri Müdürlüğü, bugün sabah saatlerinden itibaren 950 personel ve 2 greyder, 15 kar küreme aracı, 15 tuzlama aracı, 2 solisyon aracı hazırda bekletiyor.

Bu ayın ilk haftasında İstanbul'da görülen kar yağışında yaşanan sorunların tekrarlanmaması için belediye ekipleri, beklenen karın gelmesi halinde dik sokaklar başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda tuzlama ve kar küreme çalışması yapacak.

TUZ TORBALARI BIRAKILDI

Ekipler, sabah saatelerinde kar yağışı ile beraber oluşacak buzlanmalara karşı önlem amaçlı vatandaşlar tarafından da kullanılmak üzere toplamda 200 merdiven ve 101 sokağa önceden hazırlanan tuz torbalarını bıraktı.

Ekipler ayrıca İlçe genelinde kar tutması ve buzlanmalara karşı bu gece saatlerinden sabah saatlerine kadar solisyon çalışması yapacak.