Eyüpsultan'da 6 ayda 170 bin litre atık yağ toplandı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın, çevre sağlığı ve doğayı korumaya yönelik projelerinden biri olan atık yağ toplama kampanyası sürüyor.

Eyüpsultan Belediyesi'nin Temmuz ayında başlatmış olduğu “5 litre atık yağ getirene, 1 litre bulaşık deterjanı hediye” kampanyası vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.

170 BİN LİTRE ATIK YAĞ TOPLANDI

Atık yağların doğaya verdiği zararın önüne geçmek için hayata geçirilen proje kapsamında; Temmuz ayından bu yana toplamda 170 bin litre atık yağ toplandı.

Lavabolardan dökülen bir litre atık yağ, uygun koşullar altında 1 milyon litreye kadar temiz suyu kirletebiliyor.

Toprağa dökülen atık yağlar ise bitkisel hayatı büyük oranda etkiliyor ve canlı yaşamını tehlike altına sürüklüyor.