Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, gezi, lise

Eyüpsultan Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve her Perşembe günü saat 20:23'te Facebook ve Instagram üzerinden canlı yayınlanan Eyüpsultan'da Gündem programında yapılan faaliyetler konuşulurken, vatandaşların soruları da cevaplandırıldı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruların cevaplandığı programda, Eyüpsultan Belediyesinin gençlere yönelik gezi programları soruldu.

Lise son sınıf öğrencilerinin sınav streslerini atmalarına yardımcı olduklarını belirten Başkan Remzi Aydın şu bilgileri verdi:

“Bu sene özellikle lise son sınıf öğrencilerimiz için özel bir program yaptık. Çünkü onların lisedeki son yılları ve üniversiteye gidecekler inşallah. Lise yıllarındaki öğrencilik hayatları bitecek.

Çanakkale gezilerinin başlatıldığını da belirten Başkan Remzi Aydın şöyle devam etti:

“Eyüpsultanda okuyan lise son sınıf öğrencilerimizin hepsini Çanakkale'ye götürmeyi planlıyoruz ki başladı bile. İlk iki grup geçen hafta gitti.

Cumartesi sabahı, iki otobüs olarak öğretmenleriyle beraber Çanakkale'ye hareket ediliyor, bir gece orada kalınıyor, öğrenci yurdunda; ertesi gün Pazar akşamı da tekrar İstanbul'a dönülüyor.

HER HAFTA SONU OKULLAR SIRAYLA GÖTÜRÜLÜYOR”

Böylece Ecdadın, atalarımızın, kahramanlarımızın mücadele verdiği cepheler, bölgeler, hatıralar canlandırılarak onlar yeniden görülüyor, hissediliyor, geziliyor. Tarihi turistik yerler görülüyor.

Arkadaşlıklarla, dostluklarla hoşça bir hafta sonu eda edilip ilçemize dönülüyor. Böyle bir program başlattık. Bu programın detayları, tarihleri okullara yazılı olarak gönderildi. Okullar artık her hafta sonu, her okul sırayla götürülüyor”

Dünyanın en büyük hava alanının ilçemizde inşa edildiğini de vurgulayan Başkan Remzi Aydın şu ifadeleri kullandı:

“Yine bu öğrencilerimizi sınav stresinden kurtarmak amacıyla ya da bilgi ve görgülerini artırmak için, dünyanın en büyük hava alanı ilçemizde inşa ediliyor, öğrencilerimizi bu hava alanını gezmeye götürüyoruz, gezdiriyoruz.

ÜÇÜNCÜ HAVA ALANIMIZ DÜNYADAKİ EN BÜYÜK SANAT ESERLERİNDEN BİRİ”

Orada özel bir platform kurdurduk. Ben de birkaç defa ziyaret ettim hava alanını, inanılmaz bir inşaat var. İnanılmaz bir sanat eseri. Türk mühendislerinin mimarlarının başarısı ve dünyada birçok ilkleri barındıran bir eser.

Tarihte çok önemli insanların tarihte iz bırakmış eserlerini görüyoruz. Tac Mahal, Süleymaniye, Selimiye Camisi...

Belki İstanbul'daki Üçüncü hava alanımız da bana göre dünyadaki en büyük sanat eserlerinden biridir diyebilirim. Benim düşüncem bu”

Başkan Remzi Aydın böylesine büyük bir kompleksin inşa sürecine tanıklık edilmesinin tarihi bir olay olduğunun altını çizdi ve şu bilgileri aktardı:

“Dolayısıyla böylesine kompleks, böylesine sanat eseri olan, böylesine yüksek teknolojiyi barındıran muazzam bir eserin tanıtılması, anlaşılması, öğretilmesi ve bu inşa sürecine tanıklık edilmesi bana göre tarihi bir olay.

BU GEZİ MUAZZAM BİR VİZYON KAZANDIRACAK”

Muazzam bir vizyon kazandıracak bir gezi. Belki arkadaşlarımızın arasından mimar, mühendis, elektronik mühendisi, tasarımcı olacak gençlerimiz içinde ilham kaynağı olacak.

Dolayısıyla hem mesleki formasyon yönü hem sanat yönü, hem bir hayal dünyası hem sosyal aktivite”

11. ve 12. sınıflara ESTAM projesini de anlattıklarını söyleyen Başkan Remzi Aydın şu ifadeler ile devam etti:

“Yine Milli Eğitim ile protokol imzaladık. Liselerimizin 11 ve 12. sınıflarını ESTAM projesi kapsamında, rehberlerimizin eşlik ettiği tur gruplarına dahil ettik. Onlara ESTAM projesini tanıtıyoruz.

İstiyoruz ki, Eyüpsultan nedir, nasıl bir yerdir, tarihi, özgeçmişi nedir, nasıl bir ilham kaynağı olabiliyor insanlara, geçmişteki özellikleri neydi, bugün ne anlam ifade ediyor? İnsanlar için, toplumlar için, kültürler için, medeniyet için, sanat için Eyüpsultanlı olmak ne demektir? Bunları anlasınlar, bilsinler istiyoruz”

MAYIS AYINDA GENÇLİK ŞÖLENİ DÜZENLEYECEĞİZ”

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile beraber gençlik şöleni yapacaklarını da söyleyen Başkan Remzi Aydın şu ifadeleri kullandı:

“Geçende de sportif yarışmalarımız, turnuvalarımız bitti. Orada ödülleri verdik. Değişik branşlarda müsabakalar düzenliyoruz. Mayıs ayında 19 Mayıs gençlik bayramıyla beraber gençlik şöleni de yapacağız.

Dolayısıyla şölenlerle, bayramlarla, etkinliklerle, gezilerle yine inşallah gençlerimizi önümüzdeki günlerde dolu dolu, nitelikli programlar bekliyor.

Gerektiğinde canını feda etmiş; vatanı, bayrağı, milleti, dini, geleceği için canını vermiş, kendini feda etmiş ama gerektiğinde de; kalıcı eserler verme noktasında gayretini, bilgisini, tecrübesini, ufkunu, vizyonunu ortaya koyabilen bir milletiz. Dolayısıyla bunların bilinmesi gerekir diye düşündük”