Eyüp'te eller Semaya açıldı!

Beraat kandilinde on binler yine Eyüp Sultan’a akın etti. Müslümanlar ibadetlerini yerine getirmek için İslam dünyasının 4. Büyük kutsal mekanı olan Eyüp Sultan’da buluştu.

Yurdun dört bir tarafından gelen vatandaşlar Eyüp Belediye'si Mehter Takımı eşliğinde ilahiler dinledi.

Akşam namazını Eyüp Sultan Camisinde kılmak isteyen birçok vatandaş yer bulamayarak cami avlusuna serilen hasırlarda namaz kıldı. Kılınan namazın ardından Eyüp Belediyesi vatandaşlara kavurmalı pilav ve ayran ikramında bulundu. İkramdan tatmak isteyen vatandaşlar cami avlusunda uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar ellerini semaya kaldırıp dua ederken, Eyüp Sultan Hazretlerinin kabrine de ziyarette bulundular.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da bu mübarek gece de Eyüp Sultan meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Belediye görevlilerinin hazırladığı ikram tezgahının başına geçerek vatandaşlara kavurmalı pilav dağıtan Başkan Remzi Aydın burada yaptığı açıklamada ; “Eyüp Sultan’ dan herkese hayırlı akşamlar diliyorum. Mübarek Beraat kandilimizin ülkemize milletimize tüm İslam alemine hayırlar, bereketler, mutluluklar, sağlıklar ve huzurlar getirmesini Rabbimden temenni ediyorum. Kandiller insanların kaynaştığı, sevginin muhabbetin ve kardeşliğin arttığı özel günlerdir. Hayırlara vesile olsun inşallah. Eyüp Sultan'dan tüm İstanbul’a tüm Türkiye’ye ve tüm Dünya'ya selamlar sevgiler gönderiyorum. dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI EYÜP SULTAN CAMİİ'YE GELDİ

Berat Kandili nedeniyle Eyüp Sultan Camii'ne gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Eyüp Sultan'ın türbesini ziyaret ettikten sonra yatsı namazını kılarak camiden ayrıldı. Bakan Işık'a Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da eşlik etti.