sergi, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Anadolu'nun Sesi, Sergi Enstalasyon

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Alibeyköy Anadolu Lisesi'nde “Anadolu'nun Sesi” isimli Sergi Enstalasyon açılışını yaptı.

Sergide 300 öğrenci 4 aylık bir çalışmayla bin 453 eski ve geri dönüşüme gönderilecek kitapla, okulun içerisinde İstiklal Marşımızı oluşturdular.

Serginin açılışını yapan Başkan Remzi Aydın, geri dönüşüm kapsamında sanat çalışması yapan öğrencileri tebrik etti.

Proje Sanatçılığını ve Sanat Koordinatörlüğünü okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Mustafa Albayrak'ın üstlendiği sergide “Dönüşüme teşvik, tüketime hayır, israfa dur” mesajı verildi.

ENSTALASYON NEDİR?

Enstalasyon; geleneksel sanat eserlerinden farklı olarak, çevreden bağımsız bir sanat nesnesi içermeyip belirli bir mekân için oluşturulan, mekânın niteliklerini kullanıp irdeleyen ve izleyici katılımının temel bir gereklilik olduğu sanat türü.