“Giresunlular Şehitleriyle Yaşıyor”

Türkiye’nin dört bir yanındaki Giresunlular, her yıl Afyon’un İscehisar İlçesi Doğanlar Köyündeki Giresun Şehitliği’ni ziyaret ederek çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu seneki anma töreni, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda saat 17.00’de Afyon Doğanlar Köyü’ndeki Giresun Şehitliği’nde yapılacak.

Milli mücadele yıllarında Giresun’dan katılan 42. ve 47. Gönüllü Alaylarından Topal Osman emrindeki 47.Alay Afyon Dedesivri tepesinde verilen 14 şehit, Afyon’un İscehisar ilçesindeki Giresun şehitliğinde her yıl, başta Giresun ve İstanbul olmak üzere Türkiye’nin her yerinden gelen ziyaretçiler tarafından anılıyor.

Eyüp’te oturan Giresunlular, Giresun Federasyonu ve Eyüp Giresunlular Derneği’nin organizasyonuyla programa katılmak üzere otobüsler ve özel araçlarla Cuma akşamı Afyon’a doğru yola çıktılar.

30 Ağustos Cumartesi günü saat 17.00’de resmi törenle başlayıp gece boyunca anma etkinlikleriyle devam edecek programın sloganı ise, “Giresunlular Şehitleriyle Yaşıyor”…

Giresunluların anma programında, Giresunlu şehitler için 28 bin hatim indirilecek, Giresunlu çocuklardan şehit dedelerine mektup, Kur-an Tilaveti, Mevlit, meş'aleli yürüyüş, şiir, ağıt gibi bir dizi etkinlik yer alacak.

Afyon’daki anma programına davet edilen ancak şehir dışında olduğu için katılamayan Başkanımız Remzi Aydın da dernek ve federasyon aracılığıyla hemşehrilerine bir mesaj yolladı. Başkanımız mesajında şunları ifade etti;

“Değerli hemşehrilerim. ‘Giresun Şehitleriyle Yaşıyor’ sloganı ile tertip edilen Şehitlik programında aranızda bulunamıyorum. Büyük Türkiye’nin hamurunda varolan Giresunluların bu özelliğinin en büyük göstergelerinden biri de Afyon’daki şehitlerimizdir. Giresunlular, geçmişte milletimiz ve kadim değerlerimiz için şehit olmuşlar bugün de gelecek için şahitler olmaya başlamışlardır. Toplumun her yerinde varolacaklar ve vatana, millet her daim hizmetlerini devam ettireceklerdir. Buna dair ümidim yüksektir. Bu duygularla Aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor, hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum. “