İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattını 2018 yılı sonunda bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Eyüpsultan Belediyesi'ni ziyaret eden Mevlüt Uysal, devam eden ulaşım projelerinden biri olan Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattının inşaatıyla ilgili bilgi vermek için Şehir Hatları Eyüpsultan İskelesi önünde bir açıklama yaptı.

Açıklamanın ardından Uysal, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ve Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, tramvay yolunun geçeceği noktada fotoğraf çektirdi.

2018'DE BİTİRİLMESİ PLANLANIYOR

Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattının ihalesinin tamamlandığını ve inşaat çalışmalarına başlandığını açıklayan Uysal, "Geçiş güzergahlarında Haliç içerisinde fore kazıkların üzerinden geçecek yol bölümleri de var. Onlarda bir aksama olmazsa, 2018 sonu itibariyle bitirmeyi planlıyoruz" dedi.

"EYÜPSULTAN ZİYARETLERİNİ RAHATLATACAK"

Tramvay hattının açılmasının ulaşım problemini çözeceğini söyleyen Uysal, "Bütün Türkiye'den, sadece Türkiye'den değil, bütün İslam dünyasından, Eyüp Sultan hazretlerini ziyarete gelenler var. İstanbul içerisinden Eyüp Cami'ne günlük gelenler çok fazla sayıda" dedi.

EYÜPSULTAN MEYDANINA DÜZENLEME

Uysal, "Eyüpsultan'ın tarihi meydanının tamamen sıfırdan planlanmasını, hatta hatta Kültür Bakanlığımız ile istişareli bir şekilde Eyüp Camii ve çevresinin tamamen aslına uygun, tarihi dokusunu bozmadan neler yapılabileceğini konuştuk. Meydan düzenlemesinden sonra bölge bir çekim merkezi olacak diye düşünüyoruz" diyerek Eyüpsultan Tarihi Merkez Yönetimi (ESTAM) projesine değindi.

ALİBEYKÖY'E TRAFİĞİ RAHATLATACAK TÜNEL

Alibeyköy'de yaşanan trafik sıkışıklığına da tedbir alacaklarını söyleyen Mevlüt Uysal yeni bir tünelin yapılacağını söyledi. Uysal, "Alibeyköy Merkez trafiğine girmeden, oradan bir tünelle hemen arka yola geçme, Silahdarağa'dan Vardar Caddesine geçişle oradaki trafiği de rahatlatmış olacağız" diye konuştu.

EMİNÖNÜ-EYÜPSULTAN-ALİBEYKÖY TRAMVAY HATTI

10.10 kilometre uzunluğunda olacak Eminönü-Eyüpsultan-Alibeyköy tramvay hattında 14 istasyon olacak. Günlük 114 bin yolcu kapasiteli hat, diğer raylı sistemlerle de entegre olacak. Hatla birlikte Eminönü-Alibeyköy arasının 15 dakikaya inmesi planlanıyor.