İftarlarını Açtılar, Şerbetlerini İçtiler, Macunlarını Yediler

Eyüp Belediyesi tarafından Eyüp Sultan Meydanı’nda her gün düzenlenen çocuk iftarında, çocuklar belediye tarafından kendilerine yapılan ikramlardan doya doya yiyorlar içiyorlar. Oruçlarını açan çocuklara geleneksel Osmanlı Şerbeti ve Osmanlı Macunu da ikram ediliyor.

Eyüp Belediyesi’nin çocuklar için düzenlediği “Tekne Orucu” etkinliğinde, minikler öğle ezanının ardından kendilerine ikram edilen birbirinden lezzetli ve sevdikleri yiyeceklerle oruçlarını açıyorlar. Çocuk iftarının ardından yine Eyüp Belediyesi tarafından çocuklara tarihi Osmanlı Şerbeti ve Osmanlı Macunu ikram ediliyor. Yapılan ikramlardan yiyen ve içen çocuklar gönüllerince iftar açmanın mutluluğunu yaşıyorlar.Minikler yemekten sonra ise sofra dualarını etmeyi de ihmal etmiyorlar. Bu arada etkinliğe habercilerin de ilgisi büyük. Gazeteci ve televizyoncu abileri, ablaları miniklerle iftar sonrası röportajlar yapıyorlar.