İz Bırakan Müslüman Kadınlar

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın eşi Tülay Aydın, İSTEV (İlim Sanat Tarih Edebiyat Vakfı)‘nın düzenlemiş olduğu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop’un eşi Sabriye Şentop’un konuşmacı olarak yer aldığı “İz Bırakan Müslüman Kadınlar Semineri”ne katıldı.

Eyüp’teki Bahariye Mevlevihanesi’nde gerçekleştirilen seminerde Sabriye Şentop, başta Fatıma El-Fihri, Shajarat Al-Durr, Mihrimah Sultan ve Rufeyde Bint Sa’d’ın tarihte iz bırakan Müslüman kadınların hayatlarını ve tarihimize katkılarının önemini anlattı. Ayrıca, Müslüman kadın mirasını araştırmak ve aktarmak amacıyla geçmişten günümüze kadar tarihte bilime katkısı olan Müslüman kadınları gün yüzüne çıkarmak amacıyla, on beş bilim kadını hakkında bilgiler toplandı ve bunlardan on iki tanesinin minyatür, ebru çalışması yapıldı. Müslüman mirası içerisindeki bilim, tıp ve yönetim alanlarında zirveye çıkan kadınlara dikkat çekerek toplumda doğru tarih bilinci geliştirme ve Müslüman uygarlığı içerisinden örnek kişilerin hayatlarını anlatarak kendilerine ilham kaynağı oluşturma fırsatı sunan seminere Tülay Aydın’ın yanı sıra, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın eşi Fatma Kılıç ve AK Parti Eyüp İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yücel katıldı.