Kanserde Erken Teşhisin Önemi

Eyüp Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nün beraber yürüttükleri sağlık seminerleri derneklerde gerçekleşmeye devam ediyor.

Sağlık Seminerleri kapsamında İBB Sağlık Uzmanı Yasemin Acar, Tüm Balkanlar Derneği’nde “Kanser Çeşitleri (Meme ve Rahim Ağzı CA) konulu seminer sunumu yaptı. Kanserin oluşum nedenleri ve belirtilerinin örneklerle anlatıldığı seminerde Yasemin Acar, özellikle kadınlarda sık rastlanan rahim ağzı ve meme kanserinin üzerinde durdu. Meme kanseri riskini arttıran faktörler ve meme kanserinde ilk müdahalenin nasıl yapılması gerektiğini görsel sunumlarla destekleyen Yasemin Acar, mamografinin ne zaman ve hangi koşullar içerisinde yapılması gerektiğini anlattı. Rahim ağzı kanserinin hakkında da bilgiler veren ve belirtilerini, risk arttıran faktörleri sıralayan Acar, erken tanının hayat kurtardığını vurguladı. Seminerde ayrıca Smear Testi’nin ne zaman ve hangi koşullar içerisinde yapıldığı anlatılarak şüpheli durumlarda mutlaka bir hekime başvurulması gerektiği kaydedildi.