“Obezite ve Sağlıklı Yaşam”

Eyüp Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle beraber yürüttüğü Sağlıklı Yaşam Seminerleri’ne devam ediyor. Bu hafta Alibeyköy, Büyük Osmanlı Sosyal Yardımlaşma Eğitim ve Kültür Derneği’nde gerçekleşen seminerde “Obezite ve Sağlıklı Yaşam ’’ konusu işlendi.

Seminerde Sağlıkçı Filiz Seyidiler, obezitenin ne olduğu hakkında bilgiler vererek yakalanma sebeplerini açıkladı. Sağlıklı beslenmenin önemine değinen Seyidiler, şişmanlatan yiyecekler hakkında bilgiler verdi.

Hormonal sebepler, beslenme bozuklukları, hareket eksikliği, yanlış ilaç kullanımları gibi birçok olayın obeziteye davetiye çıkardığını belirten Filiz Seyidiler, yeşil sebze ve meyvelerin çokça tüketilmesi gerektiğini, hijyene gereken önemin verilmediğini ifade ederek obezitenin birçok ruhsal ve bedensel hastalıkların başlangıcı olduğunu söyledi.