Öğrenciler Tatile, Öğretmenler Eğitime…

Eyüp Belediyesi, bilgievlerinde ve gençlik merkezlerinde görev yapan öğretmenlere sömestrde hizmetiçi eğitimleri başlattı. Öğrencilerini yarı yıl tatiline gönderen öğretmenler bu kez aynı sıralara kendileri oturup eğitim aldılar.

Eyüp Belediyesi Yaygın Eğitim Programı (EYEP) projesinde öğrencilerin yaş gruplarına, ilgi alanlarına uygun 6 farklı eğitim birimi bulunuyor. Öğrenciler için evde değerler eğitimi de verilen bilgi evleri, gençlik merkezi, genç akademi, lonca, enderun; öğretmenler içinse, koç akademi birimi hizmet veriyor.

EYEP projesinin içerisinde bulunan Koç Akademi birimi, Bilgi Evlerinde ve Gençlik Merkezinde bulunan eğitimcilerin mesleki, kültürel, kişisel gelişimi ve çocuklara faydalı olacak motivasyonu sağlayabilme hedefiyle yola çıktı.

Eğitimci Tuğba Yumrutaş "Aile ve Ergenlerde Uyum Sorunları" konusunda, EYEP öğretmenlerine bilgiler verdi. Eğitimin ilk gününde oldukça faydalı bilgiler edindiklerini belirten öğretmenler, soru cevap bölümünde de bilgilerini pekiştirme fırsatı buldular.

Koç Akademi Birimi'nden Eğitimci Vildan Yabanigül programla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "2014-2015 Hizmet içi Eğitim Programı’nda alanında yetkin 8 farklı eğitmenimizle beraber daha çok kişisel gelişim, sözel iletişim, beden dili, zaman yönetimi ve çocukların veli ve ailesiyle daha uyum sağlayabilmesi için hocalarımızın aile ve ergenlerde uyum sorunları, dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu, özel öğrenme güçlüğü vb. konularda eğitimler verildi. Ayrıca proje hazırlama metodu, zaman yönetimi ,beden dili kullanımı ,sözel iletişim, iletişim teknikleri ve davranış biçimleriyle de öğretmenlerimizin, kendi kişisel gelişimlerini sağlayabilmelerine yardımcı olarak çocuklara verilen eğitimin verimini artırmaya çalışıyoruz. Biz şu an 3 bin çocuğa ulaşıyoruz, bu projeyle 15 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Başlattığımız hizmet içi programımızla da eğitimcilerimize bu konuda destek oluyoruz.”