Ramazan'ın bereketi paylaştıkça artıyor

Eyüp Belediyesi ekipleri ilçede ihtiyaç sahiplerine hergün sıcak yemek dağıtıyor. Ramazan-ı Şerif'in bereketi Eyüp'te paylaştıkça artıyor.

Eyüp Sultan, Ramazan ayında dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri manevi atmosferiye kucaklayıp ağırlarken, Ramazan-ı Şerif'in bereketi de tüm Eyüp'ü sarıyor. Eyüp Belediyesi Ramazan ayında kurduğu bereketli gönül sofralarında müminleri buluştururken bir yandan da ihtiyaç sahiplerine şevkatelini uzatıyor.

Eyüp Belediye Başkan Remzi Aydın'ın “Açı, yoksulu ve muhtacı kalmamış bir Eyüp” ilkesiyle hareket eden Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Şevkateli Mağazası ekipleri ilçedeki ihtiyaç sahiplerini tek tek tespit ediyor. Tespit edilen ihtiyaç sahiplerine her gün ekipler tarafından sıcak yemeği bırakılıyor.

Ramazan Ayında da bu hizmet aralıksız devam ediyor. İftara az bir süre kala ekipler sıcak yemeklerle yola çıkıyor, önceden tespit edilen adreslere tek tek giderek, üzerlerinde herhangi bir yazı veya logo bulunmayan poşetlere koydukları sıcak yemekleri bırakıyorlar. İhtiyaç sahibinin o sırada evde olmaması durumunda ise yemek uygun bir yere asılıyor.

RAMAZANDA HERGÜN 240 KİŞİYE SICAK YEMEK

Şevkateli Mağazası, Eyüp'te yaşayan, özellikle engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlara bu hizmeti ulaştırıyor. Ramazan ayında devam eden bu hizmet kapsamında günlük 105 hanede yaşayan 240 kişiye sıcak yemek veriliyor. Yemekler iftar saatine denk gelecek şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.