Şehitlerimizi unutmadık!

Eyüp Belediyesi ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Eyüp'te 15 Temmuz şehitleri için “15 Temmuz Hatıra Korusu” yapıldı.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü'nün katıldığı etkinlikte, Eyüplü ilköğretim çocuklarıyla birlikte 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 vatandaşımız için 249 çam fidanı dikildi.

Eyüp Alibeyköy Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan yeşil alanda yapılan etkinlikte, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da çocuklarla birlikte fidan dikti. Başkan Remzi Aydın 15 Temmuz'un çok önemli olduğunu ve asla unutulmaması gerektiğini belirterek, “15 Temmuz'u hiç unutmayın çocuklar. 15 Temmuz gecesi bizim için çok önemli. 15 Temmuz gecesinde bazı insanlara sizlere ve bizlere, hepimize kötülük yapmak istediler ama anneler ve babalar, sizler ve gençler onlara karşı durduk ve onları püskürttük. Bir daha 15 Temmuz gibi bir olayın yaşanmaması için çalışmamız lazım. Onun için de 15 Temmuz'u unutmayacağız. Onun bir yolu da bu fidanlar. 15 Temmuz gecesi bizler daha rahat yaşayalım diye o kötü insanlara engel olmak isteyen kahraman şehitlerimiz bizim için canlarını verdiler. İşte onların anısına buradaki fidanları dikeceğiz ve onlara hep dua edip saygı ile anacağız. Birliğimiz ve beraberliğimizle her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Allah'a emanet olun.” dedi.

Program, ortaokul öğrencilerinden oluşan Kaymakamlık Korosu tarafından seslendirilen 15 Temmuz marşı ile başladı. 15 Temmuz şehitleri anısına söylenen marşların ardından Eyüp Belediyesi tarafından hazırlanan 15 Temmuz belgeseli izletildi.

Fidan dikimlerinin ardından Eyüp Belediyesi katılımcılara kavurma, pilav ve ayran ikram etti.