Sertarikzade Kültür Sanat Merkezi'mizde Taner Alakuş'la Minyatür Dersleri Devam Ediyor

Belediyemiz kültür sanat merkezlerinde düzenlenen geleneksel el sanatları kursları büyük ilgi görüyor. Belediyemizin Caferpaşa ve Sertarikzade Kültür merkezlerinde uzman eğitmenler tarafından birçok dalda eğitimler veriliyor.

Sertarikzade Kültür Merkezi’mizde haftasonları Cuma ve Cumartesi günleri 10:00-15:30 saatleri arasında düzenlenen minyatür kurslarına her yaştan Eyüplü büyük ilgi gösteriyor.

Minyatür sanatçısı, akademisyen Taner Alakuş’un danışmanlığında Leyla Kara’nın verdiği minyatür kurslarına devam eden Eyüplüler, ürettikleri eserlerini yıl sonunda Belediyemizde açılan sergide sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Türk minyatür sanatıyla ilgili birçok sergi açan, 1995, 2003 ve 2005 yıllarında Kültür Bakanlığı Devlet Türk Süsleme Sanatları Minyatür Yarışması’nda birinci olan Alakuş, Eyüp’teki kültür merkezlerimizde verilen minyatür ve diğer geleneksel el sanatları kurslarının diğer ilçelerde de yaygınlaşmasını arzu ettiklerini söyledi.

Geleneksel Türk sanatlarından biri olan “minyatür”, 8. ve 9. yy’a ait olan ve Uygur merkezlerinden günümüze gelmiş olan en önemli Türk sanatı örneklerinden biri.

Nakkaşlar (minyatürcü) tarafından, kağıt, parşömen, fildişi gibi nesnelerin üzerine boya ve yaldızla süsleme şeklinde yapılan sanat,

yerini yavaş yavaş yerini çağdaş resme bırakmaya başlasa da özellikle Belediyelerin açtığı kurslar, İSMEK vb. kurslarla yaygınlaşmaya başladı.

Belediyemizin Caferpaşa ve Sertarikzade Kültür Merkezleri’nde verilen kurslar ve eğitmenleri ise şöyle:

Minyatür (Taner Alakuş, Leyla Kara), Tezhib (Mamure Öz), Ebru (Alparslan Babaoğlu), Hat (Sülüs) (Ali Toy), Hat (ta’lik) (Tahsin Kurt), Çini (Çiğdem Altaş), Tanbur (Özer Özel), Ney (Hakan Alvan, Serkan Kamacı), Kemençe (Aslıhan Eruzun Özel), Ud (İbrahim Kararoğlu, Bekir Şahin Baloğlu), Bendir (Serdar Bişiren), Gitar (Serdar Somuncu), Keman (Oktay Ünsal), Resim (Serkan Çelik), Türk Müziği Repertuvarı (Hakan Alvan)

Sertarikzade Kültür Merkezi:

Davutağa Cad.Nazperver Sk. (Davutağa Camii Yanı-Kanal 7 karşısı)

Tel:0212 501 05 21

Caferpaşa Kültür Merkezi: