Simurg Kapılarını Velilere de Açtı

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın ödüllü projesi Simurg artık kapılarını velile açıyor. “Simurg Veli Programı" adı altında başlayan projede, annelerin eğitim sürecine etkin katılım sağlaması amaçlanıyor.

Alanında uzman kişilerin sunumlarıyla bir dizi seminerlerin verileceği programda annelere, sosyal ve kültürel etkinliklere katılım imkânı da sunuluyor.

Bunun yanı sıra Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezlerindeki öğrencilerin sanat atölyelerinde ortaya koydukları ebru, sepet örme, resim, ahşap şekillendirme gibi çalışmalar ile atölyelerde gerçekleştirilen bağlama, İngilizce, Osmanlıca ile tefsir ve siyer dersleri gibi eğitimlerde, annelerin de kendi uğraşları ve emekleriyle eserler ortaya koymaları hedefleniyor.

SEMİNERLER DÜZENLENECEK

Konu ilgili olarak velilere yönelik seminerler de düzenlenecek. İlk seminer, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın katılımıyla Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlendi. Düzenlenen seminere Diyetisyen Hekim Şeyda Demirçelik “Sağlıklı Beslenme ve Diyet” konusuyla başladı.