Simurg Kılavuz Akademiyle eğitimciler de öğreniyor

Eyüpsultan Belediyesi 5-25 Yaş Arası Yaygın Eğitim Programı Simurg Kılavuz Akademi, eğiticilerin verimliliklerini artırmak için düzenlediği seminerlere devam ediyor.

Eyüpsultan Belediyesi Kültür Merkezi’nde (EKSM) düzenlenen seminerin konuğu siyaset bilimci, şair ve yazar Dr. Savaş Barkçin'di.

SIRADIŞI EĞİTİM YÖNTEMLERİ

Simurg eğitimcilerinin ve Milli Eğitim'de görev yapan öğretmenlerin de katıldığı programda, kendisi de halen İstanbul Şehir Üniversitesi ve Sabahattin Zaim Üniversitesinde dersler veren Barkçin, Sıradışı Eğitim Yöntemleri konulu sunum yaptı.

Eğitimde ithal yöntemlerin işe yaramayacağını, eğitim modelinin kendi kültür ve medeniyetimizi esas alması gerektiğini belirten Savaş Barkçin, sıkıcı ve hayattan kopuk bir eğitimin çocuklarımızda iz bırakmayacağını ifade etti.