Simurg Öğrencileri Ağaçlara “Kuş Yuvası” Astı

Simurg öğrencileri, kendi tasarladıkları kuş yuvalarını, Alibeyköy Spor Kompleksi’nde bulunan ağaçlara yerleştirdi. Etkinliğe katılan Başkan Remzi Aydın, “Hepinizle gurur duyuyorum” dedi.

Simurg programı çerçevesinde Yeşilpınar ve Karadolap Bilgi Evleri’nde eğitim gören öğrenciler, Ahşap Şekillendirme Atölyesi’nde organic boyalarla kuş yuvası tasarladı. Yaptıkları kuş yuvalarını getiren öğrenciler, Alibeyköy Spor Kompleksi önünde bulunan ağaçlara astı.

Öğrencilerin düzenlediği etkinliğe Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı. Başkan Remzi Aydın, organik boyalarla yapılan kuş yuvalarını öğrencilerle birlikte ağaçlara astı.

Öğrencilerin heyecanına ortak olan Başkan Aydın, "Bu davranışın çok güzel. Hepinizle gurur duyuyorum." dedi.

Kendilerini yalnız bırakmayan Başkan Aydın'a teşekkür eden öğrenciler sonrasında hatıra fotografı çektirdi.

SİMURG NEDİR

Eyüp Belediyesi’nin başlattığı ve 5 – 25 yaş arasındaki tüm bireyleri kapsayan Yaygın Eğitim Programı Simurg, eğitime yeni bir anlayış getirmeyi hedefliyor.

“İnsanın eğitimi, onun kendi yolunu çizme eğitimidir” anlayışıyla hareket eden Simurg Bilgi Evleri’nde eğitimde bilgiden çok öğrencinin kişiliğine, özelliğine, yeteneğine, hedefine öncelik veriliyor. Geçtiğimiz yıl 4 bin öğrencinin eğitim gördüğü Simurg Programı, Eyüp’teki 12 farklı merkezde sürdürülüyor.