Temizlik İşleri Personeli Göz Taramasından Geçiyor

Eyüp Belediyesi, personelinin iş sağlığı ve güvenliğini teminat altına almaya devam ediyor. TAŞSAN Temizlik Maden San. A.Ş. tarafından temizlik personeli için yapılan çalışmada, Avrupa Göz Grubu temizlik personelini göz taramasından geçirdi.

İş Sağlığı ve Güvenlik Uzmanı Sercan Ülker'in göz taramasına dair yaptığı açıklamada, göz ve sağlık taramalarını çalışma şartlarına göre mevzuata uygun olarak her sene ya da iki, üç senede bir yaptıklarını belirtti.

Göz taramalarını her sene yaptıklarını söyleyen Sercan Ülker “Şirket olarak temizlik personelimizin bölge içerisinde yapmış olduğu çalışmalarda çoğunlukla tozlu ve kirli mekanlarıyla iştigal ediyorlar. Diğer taraftan iş dişında yaşadıkları rahaksızlıklar bazen gözlere de sirayet ediyor.

Gözler ve duyularımız bütün çalışma koşullarında ilk önce etkilenen en hassas organlarımızdan biri. Erken tanı yöntemiyle hem personelimizi korumaya çalışıyoruz hem de bu ücretsiz hizmet sayesinde verdiğimiz hizmetin kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Avrupa Göz Grubu Hizmetlerini tercih etmemizin sebebi hizmet kalitesinin iyi olması, tecrübeli ve oturmuş bir kurumsal kimliğe sahip olması” dedi.

Eyüp Belediyesi Personeline %50 İndirim

Göz taramasını gerçekleştiren ekip'ten Pratisyen Gülce Ekinci, cihaz teknikeriyle birlikte yaptığı çalışmada personelin şikayetlerini dinledikten sonra otorafi cihazlarıyla muayeneye başlıyor. Listeler oluşturarak personel için servis hazırlandıktan sonra 2 saatlik bir tedavi süreci geçiren çalışanlar tekrar işyerine geri dönüyor.

Tedavi yöntemlerini anlattıktan sonra tercihi çalışan personele bıraktıklarının vurgulayan Pratisyen Gülce Ekinci aşama aşama göz tarama çalışmasını şöyle anlattı: “Kurumlarda yoğun tempoyla çalışan personeller genelde göz rahatsızlıklarının farkına varamıyor. Özellikle de şantiye personelleri çoğunlukla iyi gördüklerini zannediyor fakat içinde bulunduğu şartlardan dolayı göz bozukluklarına maruz kalıyorlar. Amacımız bu farkındalığı oluşturmak ve iş esnasında görme bozukluklarından kaynaklanan olayları en aza indirmek. Bu sebeple buradaki hastalarımıza özel %50 indirim uyguluyoruz.

Hastanın Tercihine Göre Uygulama Yapılıyor

Örneğin bugün gerçekleştirdiğimiz 150 tarama sonrası 25 kişiyi göz hastası olarak tanımlandırdık. Katarakt, göz tansiyonu, miyopi, hipermetrop gibi hastalıkları olanlar hemen tespit edilip isteğe göre tedavi edililyor. Ameliyatlık hastalarımız da bu 25 kişinin arasında. Genel olarak karşılaştığımız sorunlardan biri araştırmadan ve çevreden gelen duyumlar neticesinde lazer ameliyatını sakıncalı gören hastalarımızın tedavi olmak istememesi. Dolayısıyla biz de bu durumda gerekli bilgilendirmeyi yapıp tercihi onlara bırakıyoruz.