Osman Eğin'den kıssadan hisselerle keyifli bir söyleşi

Osman Eğin’den kıssadan hisselerle keyifli bir söyleşi

Eyüpsultan’da Ramazan her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu yaşanıyor. Eyüpsultan Belediyesi’nin Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirdiği Ramazan Sohbetlerinin konuğu bu kez yazar Osman Eğin oldu. Eğin, hadis, ayet ve kıssadan hisselerle toplumsal yaşam ve insan ilişkileri üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Eyüpsultan'da çocukların Ramazan coşkusu  

Eyüpsultan’da çocukların Ramazan coşkusu  

Çocuklar için de en güzel Ramazan Eyüpsultan’da yaşanıyor. Eyüpsultan Belediyesi’nin etkinlikleriyle ilçede yaşayan tüm çocuklar Ramazan ayını keyifli bir şekilde geçiriyor. Her hafta sonu birden fazla noktada gerçekleştirilen Hacivat – Karagöz, Meddah, kukla gösterileri, masal dinletileri, çocuk tiyatroları ve birbirinden heyecanlı yarışmalarla çocuklar doyasıya eğleniyor.

Eyüpsultan Belediyesi'nden trafikte kalanlara iftariyelik ikramı

Eyüpsultan Belediyesi'nden trafikte kalanlara iftariyelik ikramı

Eyüpsultan'ın dört bir yanında Ramazan ayının bereketi yaşanıyor. Eyüpsultan Belediyesi ilçede yaşayan vatandaşlara Ramazan ayı boyunca iftariyelik ikramı yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, iftar vaktinde trafikte kalan sürücülere iftariyelik ikramı yaptı.

Eyüpsultan'da Nihat Hatipoğlu seminerine yoğun ilgi

Eyüpsultan'da Nihat Hatipoğlu seminerine yoğun ilgi

Eyüpsultan Belediyesi’nin Osmanlı Park Ramazan Çadırı’nda düzenlediği etkinliklerin bugünkü konuğu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu oldu. Eyüpsultanlı olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin, ehli beyt'in ve sahabelerin hayatlarından çok özel kıssalar anlattı. 

Fatih Koca'dan kalplere dokunan tasavvuf müziği dinletisi

Fatih Koca’dan kalplere dokunan tasavvuf müziği dinletisi

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu dolu dolu yaşatıyor. Her gün binlerce vatandaşı iftar sofralarında buluştururken, kültürel etkinliklerle vatandaşları birbirinden önemli isimlerle bir araya getiriyor. Bu kapsamda Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin bugünkü konuğu  tasavvuf müziğinin usta ismi Fatih Koca oldu. 

Ramazan Sohbetlerinin konuğu ünlü tarihçi İlber Ortaylı oldu

Ramazan Sohbetlerinin konuğu ünlü tarihçi İlber Ortaylı oldu

Ramazan coşkusu her yıl olduğu gibi bu yıl da en güzel Eyüpsultan'da yaşanıyor. Eyüpsultan Belediyesi’nin Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu bu kez ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı oldu. Katılımcıları İstanbul’un ve Eyüpsultan’ın bilinmeyen tarihine doğru yolculuğa çıkaran Prof. Dr. Ortaylı, "Türkler çok hızlı bir millettir, tarihte Türkler olmasa veya Türkler Müslüman olmasa Ortadoğu’da kalırdı" dedi. 

Serdar Tuncer'le unutulmaz bir Ramazan gecesi

Serdar Tuncer'le unutulmaz bir Ramazan gecesi

Eyüpsultan'ın dört bir yanında Ramazan coşkusu sürüyor. Eyüpsultan Belediyesi'nin Osmanlı Park'ta kurduğu etkinlik çadırının bugünkü konuğu usta televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer oldu. Programda şiir ve naat okuyan Tuncer, orucun insanlar için kalkan olması gerektiğine dikkat çekti.

Yazar Mehmet Ali Bulut: “Müslümanlar fıtratına dönmeli”

Yazar Mehmet Ali Bulut: “Müslümanlar fıtratına dönmeli”

Eyüpsultan’da Ramazan her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu yaşanıyor. Eyüpsultan Belediyesi’nin Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin konuğu bu kez gazeteci yazar Mehmet Ali Bulut oldu. Ramazan’da oruç tutmanın insanın vücudunu ve nefsini temizlediğine dikkat çeken Bulut, “Ramazan Cenabı Allah’ın büyük bir mucizesidir. Temizlenerek Hira Dağı haline geliyorsunuz ve üzerinize nur iniyor” dedi.

Dursun Ali Erzincanlı'dan Filistin mesajı

Dursun Ali Erzincanlı'dan Filistin mesajı

Ramazan ayının coşkusu her yıl olduğu gibi bu yıl da en güzel Eyüpsultan’da yaşanıyor. Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda her gün birbirinden değerli isimlerin ağırlandığı Ramazan Sohbetlerinin üçüncü konuğu şair Dursun Ali Erzincanlı oldu. Sevilen şiirlerini seslendiren Erzincanlı, Gazze’de yaşanan katliama sessiz kalmamak gerektiğine dikkat çekti.

Ramazan sohbetlerinin ikinci konuğu Alişan Kapaklıkaya oldu

Ramazan sohbetlerinin ikinci konuğu Alişan Kapaklıkaya oldu

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da Ramazan ayı coşkusunu yaşatmak için birbirinden özel konukları vatandaşlarla bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nin avlusunda gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin ikinci gün konuğu Eğitimci – Yazar Alişan Kapaklıkaya oldu. Kapaklıkaya, aile içi iletişim üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Eşref Ziya Terzi'den gönüllerin pasını silen konser

Eşref Ziya Terzi’den gönüllerin pasını silen konser

Eyüpsultan Belediyesi, Ebu Eyyub El Ensari’nin diyarı Eyüpsultan’da vatandaşlara Ramazan Ayı’nın coşkusunu dolu dolu yaşatıyor. Her gün binlerce vatandaşı iftar sofralarında buluştururken, kültürel etkinliklerle vatandaşları birbirinden önemli isimlerle bir araya getiriyor. Bu kapsamda Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetlerinin ilk günkü konuğu başarılı müzisyen Eşref Ziya Terzi oldu.

Binlerce vatandaş Eyüpsultan'da dev iftar sofrasında buluşuyor

Binlerce vatandaş Eyüpsultan’da dev iftar sofrasında buluşuyor

On bir Ayın Sultanı Ramazan Eyüpsultan’da bir başka güzel geçiyor. Eyüpsultan Belediyesi tarafından Reşadiye Ortaokulu’nda kurulan iftar çadırında her gün bin kişilik iftar yemeği veriliyor.

Ramazan bereketi ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşınıyor

Ramazan bereketi ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşınıyor

Eyüpsultan Belediyesi Aşevi tarafından yapılan sıcak yemeklerle Ramazan bereketi ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşınıyor, sofralar bereketleniyor.

Eyüpsultan'da Ramazan coşkusu başladı

Eyüpsultan’da Ramazan coşkusu başladı

Ramazan ayı boyunca birbirinden değerli konukların ağırlanacağı, birbirinden değerli konuların konuşulacağı ve ilçede bulunan hemşeri derneklerinin stantlarının yer alacağı Alibeyköy Osmanlı Park Ramazan Çadırı törenle açıldı.

Göktürk Spor Sahası ve tesisleri futbol tutkunlarıyla buluştu

Göktürk Spor Sahası ve tesisleri futbol tutkunlarıyla buluştu

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken sporun ve sporcunun yanında olmaya, ilçedeki amatör ve profesyonel kulüpleri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Göktürk Spor Sahası da hizmete açıldı.

Geleneksel kitap fuarı Ramazan ayında kapılarını açtı

Geleneksel kitap fuarı Ramazan ayında kapılarını açtı

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ramazan ayı boyunca kitapseverlerin yazarlarla bir araya geleceği Kitap Fuarı kapılarını açtı.

Alibeyköy'ün ilk Belediye Başkanının adı bu parkta yaşayacak

Alibeyköy’ün ilk Belediye Başkanının adı bu parkta yaşayacak

Eyüpsultan’ı daha yeşil, daha konforlu bir geleceğe taşımak adına yoğun mesai harcayan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, vatandaşların sosyalleşebileceği, çocukların daha fazla oyun oynayabileceği park ve yeşil alanlara yenilerini eklemeye devam ediyor.

Anne Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Anne Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Eyüpsultan Belediyesi’nin, Haliç Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirdiği Anne Üniversitesi Eğitim Programı ilk mezunlarını verdi.

Eyüpsultan üçüncü yüzme havuzuna kavuştu

Kemerburgaz Yüzme Havuzu hayırlı olsun

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in ilçeye kazandırdığı önemli projeler arasında yer alan Topçular ve Akşemsettin bölgesinde bulunan yüzme havuzlarının ardından Kemerburgaz’da yapılan 3. yüzme havuzu da düzenlenen törenle açıldı.

Dünya Kadınlar Günü'nde Zara'dan muhteşem konser

Dünya Kadınlar Günü’nde Zara’dan muhteşem konser

Eyüpsultan Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenlediği konserde sahne alan Zara, müzikseverlere muhteşem bir gece yaşattı. 

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız