Eyüpsultan Belediyesi tarafından Afife Hatun Kültür Evi’nde, Halk Eğitim desteği ile düzenlenen diksiyon, spikerlik ve drama atölyesi kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldılar.

Kursiyerlere, Halk Eğitim onaylı sertifikalarını Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken takdim etti.

“SANAT İNSAN YAŞAMINI GÜZELLEŞTİRİYOR”

Sertifika takdimi için Afife Hatun Kültür Evi’nde düzenlenen törende yaptığı konuşmasına Yavuz Sultan Selim’in bir şiirini okuyarak başlayan Başkan Deniz Köken sözlerine şöyle devam etti: “Sanatın her alanda insanı nasıl motive ettiğini, insan yaşamını ne kadar güzelleştirdiğini hep beraber görüyoruz. Bu tür etkinliklere katılımlarınız, sizin bu kadar emek harcamanız, bu kurslara gelmeniz saygıdeğer bir şey. Aldığınız eğitime, eğitime gönül vermiş sizlere saygı duyuyoruz.”

BU TÜR FAALİYETLERİN ARTMASINI İSTİYORUZ”

“Bu tür faaliyetlerin artmasını istiyoruz. Her evde bir kızımız bu eğitimi alsa evdeki yapıyı değiştirir diye düşünüyorum. Biz güzellikleri, yetenekleri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Güzelliklerin devam etmesinden yanayım. Eyüpsultan’da her evden birisinin bu eğitimleri alması lazım. Ben mutlu insanlar şehri olmasını istiyorum buranın. İnsanların birbirlerine umutla ve mutlulukla bakmalarını istiyorum. Çünkü burası Eyüpsultan.” dedi.

Başkan Deniz Köken bir şiirle başladığı konuşmasını, Sultan 4. Murad zamanının şairi ve şeyhülislamı olan Şeyhülislam Yahya’nın “Bahr isen de katre-i nâçiz göster kendini, Gönlüne gir ey gönül ol goncenin şeb-nem gibi – (Deniz gibi büyük ve haşmetli olsan da, bir damla görünmelisin. Çünkü gülün kalbine girebilen o küçücük çiy damlasıdır; okyanus oraya sığmaz ki)” sözleriyle bitirdi.

Konuşmasının ardından Başkan Deniz Köken 19 kursiyere sertifikalarını verdi.

Bu arada Başkan Deniz Köken’e de kursiyerler adına çiçek takdim edildi.