Eyüpsultan Belediyesi tarafından Zal Mahmut Paşa Külliyesi avlusunda düzenlenen söyleşi programları her gün farklı konuklarıyla devam ediyor.

Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen birbirinden özgün programlarda, değerli konuklar ağırlanıyor.

22 Mayıs Çarşamba akşamı yapılan programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’ndeki Kültür Sohbetleri’nin konuğu oldu.

Söyleşi programında, Grup Neva tasavvuf müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi.

Moderatörlüğünü Raşit Ulaş’ın üstlendiği programda, orucun asıl manası hakkında konuşan Coşkun Yılmaz şunları söyledi:

"Oruç bir irade ve kulluk eğitimidir. Oruç insanın kendini eğitmesi ve geliştirmesidir. Oruçluyum sinirliyim, oruçluyum yorgunum bu sözler doğru değil."

Programın sonunda Eyüpsultan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Çalışan tarafından Dr. Coşkun Yılmaz’a Eyüpsultan gravürü hediye edildi.