Eyüpsultan Belediyesi, Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde "Kırmızı Kudüs" adlı resim sergisine ev sahipliği yapıyor.

‘Oysa ki Rengarenk Bir Umuttur Kudüs’ sloganıyla açılışı gerçekleştirilen Yazar-Ressam Serra Erdoğan’ın çalışmalarından oluşan ‘Kırmızı Kudüs’ sergisinin açılışını, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız ve Ressam Serra Erdoğan gerçekleştirdi.

Yazar-Ressam Serra Erdoğan sergide yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Biz Kudüs’ün kan kırmızısı ile değil gül kırmızısı ile anılmasını istiyoruz. Bu fotoğrafları fütürist tekniğiyle yaptım. Benim açımdan içsel bir deneyim oldu. Türkiye'de bu teknikle yapılan ilk çalışma oldu. Kudüs bu şekilde ilk defa resme yansıtıldı.

Ben Kudüs’ü gül kırmızısıyla yaşatmaya çalıştım. Hayali Kudüs olan, Kudüs’e gitmek gitmek isteyen 20 kişiyi Kudüs’e göndereceğiz. Katılmak isteyenler kura çekimiyle belli olacak. ”

Ressam Serra Erdoğan ve Eyüpsultan Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Kırmızı Kudüs’ adlı resim sergisi 19 Ağustos-28 Ağustos tarihleri arasında Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

ABDÜLHAMİD’İN TORUNU “KIRMIZI KUDÜS” SERGİSİNİ ZİYARET ETTİ

Sultan 2. Abdülhamid’in torunlarından Nilhan Osmanoğlu, Eyüpsultan Belediyesi tarafından Caferpaşa Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde açılan ve Yazar-Ressam Serra Erdoğan’ın çalışmalarından oluşan “Kırmızı Kudüs” adlı resim sergisini ziyaret etti.

Nilhan Osmanoğlu, ziyareti sırasında Serra Erdoğan ile birlikte sergiyi gezerek eserlerle ilgili bilgi aldı.

“HERKESİN SERGİYİ ZİYARET ETMESİ LAZIM”

Osmanoğlu ziyaret sonunda ise sergi ile ilgili şu değerlendirmede bulundu; “Öncelikle Serra Erdoğun arkadaşımızı tebrik ederim böyle bir derdi, hakiki bir derdi olduğu için, Kudüs için elinde ne imkan varsa seferber ederek böyle bir sergi açtığı için. Herkesin gelip ziyaret etmesi lazım. Çünkü bu zamanda herkesin derdi olması gereken bir konuya el basmış kendisi. Bütün tablolar çok güzel. İnşallah herkes gelir, görür, nasiplenir, biraz da olsa dertlenir. Allah muvaffak etsin.”