“Eyüpsultan’a Değer” sloganı ile hizmet üretmeye devam eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, ilçedeki her bölgede özellikle çocuk, kadın, engelli ve yaşlıların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik tip projeleri, tek tek hayata geçiriyor.

Mahalleleri gezerek yerinde tespitlerde bulunan, halkın ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren Başkan Deniz Köken, bu kapsamda Yeşilpınar Mahallesi’nde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin açılışını yaptı.

EYÜPSULTAN’DA HİZMETLERİMİZLE ANILMAK İSTİYORUZ”

Kültür Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada nitelikli yapılar ortaya koymaya devam ettiklerini belirten Başkan Deniz Köken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımızın nezaretinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı olması hasebiyle biz de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ni hizmete açtık. Adayken, Yeşilpınar’da yaptığımız toplantıda buranın sorunlarını konuşurken vatandaşlarımız bizler kurslar için hep sıra bekliyoruz dediler. Dedik ki o zaman ilk buradan başlayalım. Bilgiyle ilgili ben bir şey öğrenmek, kitap okumak, araştırma geliştirme yapmak istiyorum diyen bir çocuğa, gence bugün git yarın gel diyemeyiz. Benim belediyecilik anlayışıma göre bu yeme içme gibi bir ihtiyaçtır, o yüzden mahallelerin tamamında önce eğitimle, sporla ilgili ne imkanımız varsa sizlerle buluşturmaya gayret ediyoruz. Burada hem ESMEK, hem gençlik merkezimiz faaliyet gösterecek. Neresi varsa bulduğumuz yerleri değerlendiriyoruz. Mahallelerde gençlerin, hanımların gidebileceği merkezler olsun istiyoruz. Bu şehre borcumuz, verdiğimiz bir söz var. Sizlerin de desteğiyle verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz. Biz Eyüpsultan'da hizmetlerimizle anılmak istiyoruz. Yeşilpınarımıza hayırlı olsun diyorum"

ESMEK VE GENÇLİK MERKEZİ HİZMET VERECEK

İçerisinde Eyüpsultan Mesleki Eğitim Kursları (ESMEK) ve gençlik merkezinin yer aldığı kültür merkezi 732 metrekare inşaat alanına sahip. ESMEK kurslarına katılacak olan vatandaşların çocuklarını bırakabilecekleri Çocuk Evi ve Kafenin de yer aldığı 3 katlı binada gençlerin eğitim alacağı 5 derslik, bir sanat atölyesi ve kütüphane bulunuyor. Gençlik Merkezinde 400’e yakın öğrenci eğitim alıyor.