Eyüpsultan Belediyesi ev sahipliğinde, Mirasımız Derneği ve Dünya Karikatüristler Birliği’nin (UWC) ortaklaşa olarak 3. kez düzenlediği "Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi.

Toplam 38 ülkeden 263 kişinin 726 eserle katıldığı Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması'nın ödül töreni, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları Zekeriya Yıldız, İsmail Uysal ve Cevdet Yıldız ile Belediye Meclis üyelerinin de katılımıyla Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Yarışmanın jürisinde, Türkiye'den Ahmet Altay ve Murat Yılmaz'ın yanı sıra Endonezya'dan Jitet Kustana, Romanya'dan Doru Axinte, Fas'tan Naji Benaji, İran'dan Nahid Maghsoudi ve Suriye'den Yaser Ahmad yer aldı.

Törende kürsüye gelerek bir konuşma yapan Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız şunları söyledi:

“Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Belediye Başkanımız Sayın Deniz Köken beyefendinin selamlarını size iletiyorum. Katılımcılar, misafirlerimiz çok özel.

Eyüpsultan Belediyesi olarak, o aziz sahabenin ismini almış bir belediye olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmak en doğal görevlerimizden biri. Bize bu organizasyonun ev sahipliğini yapma şansını verdiği için Mirasımız Derneği’ne çok teşekkür ediyorum.”

Eyüpsultan Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan yarışmada birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye 7 bin 500 lira ödül verildi.

Yarışmaya Hırvatistan’dan katılan ve birinci olan Mojvir Mihatov’a ödülünü Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, İran’dan katılan ve ikinci olan Ehsan Cheraghi Iranshahi’ye ödülünü Başkan Yardımcısı İsmail Uysal takdim etti.

Yarışmada ayrıca 1000’er lira değerinde "Mirasımız Derneği Özel Ödülü", "Naci el-Ali Özel Ödülü", "Necmettin Erbakan Özel Ödülü", "II. Abdülhamit Han Özel Ödülü" ve "Selahaddin Eyyubi Özel Ödülü" de sahiplerine takdim edildi.

Yarışma sonunda ise, Başkan Yardımcısı Cevdet Özdemir’in çektiği kurayla, ödül törenine katılan izleyicilerin arasından 3 kişiye Kudüs seyahati hediye edildi.

"Uluslararası Mirasımız Kudüs Karikatür Yarışması", sosyal hayatta kültürel mirasın önemini, kültürel miras çerçevesinde sosyal sorumluluk bilincini, Kudüs'ün kültürel mirasa katkısını ve kültürel hayattaki önemini gündeme getirmeyi hedefliyor.