Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Zal Mahmut Paşa Külliyesi Kültür Sanat Merkezi’nde, “Sahafiye ve Nadide Kitaplar Müzayedesi” gerçekleştirildi.

Münadi Hasan Hüseyin Karabağ’ın yönetiminde düzenlenen müzayedede baskısı kalmamış, birbirinden değerli nadide kitaplar kitapseverlerle buluştu.

4. kez düzenlenen müzayedeye, çok sayıda kitapsever katıldı. 15 günde bir düzenlenen etkinlikte heyecanlı ve renkli görüntüler yaşandı.

Bir taban fiyattan açılan kitaplar beklenenin üstünde ilgi gördü. Müzayedede ayrıca Türk yazarların yanı sıra yabancı yazarların eserleri de yer aldı.

Müzayede sayesinde, birçok eski eser yeni sahiplerine kavuştu. Kovid-19 nedeniyle maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek gerçekleştirilen müzayedede, basıldığı dönemde yazarları tarafından imzalanan kitaplar için kitapseverler birbiri ardına teklif verdi.

ÇOCUK KİTAPLARINA YOĞUN İLGİ

Müzayedeye katılan konuklar, yapılan etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Özellikle çocuklarıyla gelen misafirler, çocuk kitaplarına yoğun ilgi gösterip böyle bir kültürün yaşatılmasına vesile olduğu için Eyüpsultan Belediyesine teşekkür etti.