2.Kariyer ve İstihdam Fuarı'na yoğun ilgi

Eyüpsultan Belediyesi, ilçede yaşayan işsiz vatandaşların iş hayatına kazandırılması ve istihdam edilmesi için çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Eyüpsultan Belediyesi, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde (EKSM) bu sene 2.’sini gerçekleştirdiği Kariyer ve İstihdam Fuarı düzenledi. Programda firmalar ve iş arayan vatandaşlar bir araya geldi.

Fuarın açılışına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte Bayrampaşa İŞKUR Müdürü Abdülaziz Özer, Gaziosmanpaşa Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Yakup Özat, sektör temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"FUARLA İSTİHDAMA KÜÇÜKTE OLSA KATKI SUNMAK İSTEDİK"

Açılışta konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, bu sene 2.’si düzenlenen Kariyer ve İstihdam Fuarı’yla iş arayanlarla işverenleri buluşturduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Biz aslında ESİM (Eyüpsultan İstihdam Merkezi) birimimizde iş arayışında olan vatandaşlara form doldurup, mülakatlar yaparak bir altlık hazırlıyoruz. Burada ise işin uzmanı, sektörün öncü firmalarını iş arayanlarla bir araya getiriyoruz. Burada iş arayışında olan vatandaşlar firmaların profesyonel yöneticilerinin de yönlendirmesiyle kendilerine uygun işe yerleşebiliyorlar. Bu anlamda istihdama küçükte olsa bir katkı sunmak, pandemi sonrası yaşanan sıkıntılara merhem olmak istiyoruz"

"2019’DA DÜZENLENEN FUARDA 600 KİŞİYİ İŞE YERLEŞTİRDİK"

Fuarın ilkini 2019 yılının Kasım ayında yaptıklarını, 600 kişiyi işe yerleştirdiklerini vurgulayan Başkan Deniz Köken, "Pandemi nedeniyle geçen yıl yapamadık. Bu sene 2.’sini Ekim ayında yaptık. İnşallah buradan aldığımız neticeye göre, bir yıl sonra değilde 6 ay sonra yapmak gerekebilir. Şu an onun altlıklarına çalışıyoruz. Geçen sefer 20 firma katılmıştı, bu sene 30 firma katıldı. Yine ilk fuarda bin 400 kişi form doldurdu, 600 kişi işe yerleşti. Bu sene daha fazlasını bekliyoruz. Buraya gelip form dolduran ve işe yerleşen kişilerle ilgili bize bilgiler geliyor. O bilgileri doğrulayıp sonrasında firmalarla iletişimimiz devam ediyor" dedi.

"MESLEĞE YÖNELİK KURSLAR VERİYORUZ"

İş arayışında olan ve kendisini geliştirmek isteyen vatandaşlara ESMEK’lerde mesleğe yönelik kurslar verdiklerini sözlerine ekleyen Başkan Deniz Köken, "Bizim ne iş olursa yaparım hastalığından kurtulmamız lazım. Benim şu işe yeteneğim var kurs görmek istiyorum derse biz o kursu da aldırırız. Kişinin bir yeteneği vardır, üstüne biraz daha gidilirse oradan bir şeyler çıkabilir. Aslına bakarsanız liseden çıkan herkesin kolunda bir altın bileziği olması lazım. Biz bu anlamda ESMEK’leri kurduk.Mesleğe yönelik kurslar veriyoruz. Okulların Endüstri Meslek Liselerini kullanıp, İŞKUR’la ortak çalışma yapıyoruz. Bu süreçte vatandaşa ne işe yönelmek istiyorsa onun yolunu açmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Fuara katılan firma temsilcileri ve iş arayışında olan vatandaşlar ise fuardan duydukları memnuniyeti dile getirerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

"İŞ AYAĞIMIZA GELMİŞ OLDU"

İstihdam fuarı sayesinde iş ilanı veren firmalarla yüz yüze görüşüp, başvuru yapmanın mutluluğunu yaşayan Fahri Çelik şunları söyledi:

"Belediye Başkanımız Deniz Köken’e böyle bir istihdam programı sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Kapı kapı dolaşıp iş aramaktansa, iş ayağımıza gelmiş oldu. İş aramanın yanı sıra firmalardan eğitim alıp, farklı sektörlerde de kendimizi geliştirebiliriz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum"

"BÖYLE BİR FUARLA İLK KEZ KARŞILAŞTIM"

Uçak bölümünden mezun olan ve ilk kez böyle bir fuarla karşılaştığını açıklayan Mehmet Zorlu şöyle diyor:

"Uçak bölümünden mezun oldum istihdam fuarından bir tanıdığım aracılığıyla haberim oldu. Hangi bölüm bana daha uygunsa ona göre başvuralarımı yapacağım. Böyle bir fuar ile ilk kez karşılaştım açıkçası bayağı hoşuma gitti"

"ORTAYA ÇOK GÜZEL BİR İŞ ÇIKMIŞ"

Sektörün öncü firmalarından biri olan Yemeksepeti İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı Yaren Kansız, ortaya çok güzel bir iş çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Yemek Sepeti olarak bizim arabalı ve motorlu kurye pozisyonlarında çok fazla arayışımız oluyor. Kesinlikle ortaya çok güzel bir iş çıktığından eminim. Pandemi sürecinde ofislerimiz kapalı olduğu için iş veren olarak kuryelere ulaşmakta çok zorlandık. İstihdam fuarında buluşmak çok güzel oldu ve süreçlerimiz hızlandı"

"FUARA 30 FİRMA KATILDI"

Fuara aralarında Yemek Sepeti, QNBFİNANSBANK, LCW, İŞKUR, SGK, Köfteci Yusuf, TEKNOFİX, Okyanus Koleji, Binsat Holding, İŞKUR, GOP Hastanesi, İÇTUR, İGA Güvenlik gibi alanında öncü firmaların bulunduğu yaklaşık 30 firma katılım sağladı.

Programda firmalar, katılım sağlayan vatandaşlarla görüşmeler yaptı, bu sayede yerinde istihdam sağlanmış oldu. Ayrıca vatandaşlar firmalara sormak istedikleri soruların cevaplarını da anında alma imkanı buldu.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız