Zal Mahmut Paşa Külliyesi, Kültür Sohbetleri, Bestami Yazgan, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken

Ramazan’ın en güzel şekilde yaşandığı, İslam aleminin gözbebeği Eyüpsultan'da bu sene "Selam" sloganıyla "Onbir Ayın Sultanı"nı yine birbirinden güzel programlarla karşılanıyor.

Programların gerçekleştiği merkezlerden biri olan Zal Mahmut Paşa Külliyesi avlusunda yapılan Kültür Sohbetlerinin ilkine şair ve yazar Bestami Yazgan konuk oldu.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de katıldığı programın sunuculuğunu Raşit Ulaş üstlendi.

Bestami Yazgan, yediden yetmişe tüm katılımcıların beğenisini toplayan programda, Ramazanı anlattı.

Orucun manası ve güzellikleri hakkında örnekler veren Yazgan, onbir ayın sultanını yansıtan birbirinden güzel şiirleri yorumladı.

Davetlilerin de Bestami Yazgan ile birlikte şiirler okuduğu programda renkli dakikalar yaşandı.

“Dost Yüreği Geniş Olur”, “Ramazan Geldi Bize” ve “Senden Öğrendik Şehidim” isimli şiirleri izleyenlerle birlikte yorumlayan usta sanatçı büyük alkış aldı.

Yazgan, programda çocukluğuna ait Ramazan anılarını da paylaştı ve onbir ayın sultanının asıl emekçilerinin kadınlar olduğunu vurguladı.

Programda bir konuşma yapan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken de şunları söyledi:

"Ramazan Eyüpsultan’da bir başka güzel yaşanıyor. Söyleşiler, dinletiler, iftar programlarımız, kültür sohbetlerimiz, kitap, dergi fuarımız hepsi Eyüpsultan’da. Zal Mahmutpaşa Külliyemiz ve çevresi de tamamen kültür vadisi haline geldi. Tüm İstanbulluları Ramazanın manevi atmosferini yaşamak ve kültür sanat etkinliklerimize katılmak üzere Eyüpsultan’a bekliyoruz."

Başkan Deniz Köken, programın sonunda Bestami Yazgan’a Eyüpsultan Gravürü hediye etti.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız