Eğitimler pandemi sürecinde de devam ediyor

Eyüpsultan Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde, Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri Eyüpsultanlı öğrencilere eğitim vermeye devam ediyor.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü oyun tabanlı bir eğitim metodunu benimseyerek spor ve sanatı birlikte harmanlayan çocuklar yetiştirmeyi hedefliyor.

BİLGİ EVLERİNDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Eyüpsultanın farklı bölgelerinde; Eyüpsultan Belediyesine ait 10 bilgi evi, 4 gençlik merkezi, 8 adet spor salonlarında eğitimler veriliyor.

Bilgi evleri’nde okul takviye eğitimleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, sanat ve enstrüman atölyeleri ve öğrencilere geziler düzenleniyor. Dil evlerinde ise İngilizce ve Arapça kurslar verilip, aynı zamanda online LGS, TYT ve yabancı dil deneme sınavları yapılıyor.

Ali Kuşçu Uzay Evinde Astronomi eğitimi büyük ilgi görüyor. Pandemi döneminde ise eğitimler aralıksız devam ediyor. Online eğitim ile öğrenciler astronomi tutkusundan da geri kalmıyor.

Aynı zamanda pandemi döneminde evde spor koçluğu yapılarak kadınlara, çocuklara ve yaşlılara online spor eğitimleri veriliyor.

2020’DE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİ SAYILARI

Bilgi evleri, Gençlik merkezleri, Ali Kuşçu Uzay Evi, Dil Evi, Bilişim Akademisi, Kampçılık, Yaz Spor Okulları ve Kış Spor Okulları'nda; Ocak-Şubat-Mart aylarında 198 bin 887, Nisan-Mayıs-Haziran aylarında 3 bin 048, Temmuz-Ağustos-Eylül aylarında bin 914, Ekim-Kasım-Aralık aylarında ise 8 bin 123 öğrenciye eğitim verildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız