EYSAM Sohbetlerinin konuğu Leyla Kara oldu

Eyüpsultan Belediyesi tarafından kurulan Eyüpsultan Araştırma Merkezi (EYSAM) bir yandan Eyüpsultan’la ile ilgili tarih ve medeniyet araştırmaları yaparak dev bir arşiv oluşturuyor bir yandan da düzenlenen sohbet programlarında paylaşılan bilgilerle Eyüpsultan’ın geleceğine ışık tutuyor.

Bu kapsamda EYSAM Seminer Salonu’nda yoğun bir katılımla düzenlenen bu haftaki sohbetin konuğu Eyüpsultan Belediyesi Sanat Danışmanı, minyatür sanatçısı Leyla Kara oldu.

Eyüpsultan Belediyesi için hediyelik eşya ve görsel tasarımlar üzerinde çalışan ve toplamda 56 parçadan oluşan minyatür, kaligrafi, suluboya türdeki eserleri ekibiyle birlikte hazırlayan Leyla Kara, Eyüpsultan Sertarikzade Kültür Merkezi, Sakarya İhtisas Merkezi ve Türk İslam Sanatları Merkezi Üsküdar’da minyatür dersleri veriyor.

Balat'ta bulunan Karanlık İşler Minyatür Atölyesi’nde çalışmalarına devam eden Kara, programda Eyüpsultan tasarımları, desenler, sulu boyalar ve minyatürler üzerine sunum yaparak paylaşımda bulundu.

EYÜPSULTAN’IN KURUMSAL HAFIZASI: EYSAM

Eyüpsultan’ın tarihi, kültürü, sanatı ekonomisi ve şehircilik serüvenini, tarih boyunca biriktirdiği bu görkemli hafızayı yeniden hatırlatarak şehrin geleceğine ışık tutan EYSAM’da (Eyüpsultan Araştırma Merkezi) Eyüpsultan’la ilgili bilgi ve belgeler kayıt altına alınarak, yerli ve yabancı araştırmacıların istifadesine sunuluyor.

KÜTÜPHANE: İstanbul başta olmak üzere Eyüpsultan muhteviyatlı; şehircilik, mimari, sosyo-kültürel, turizm, tarih, ekonomi vb. gibi konularda araştırma kaynaklarını ihtiva eden ihtisas kütüphanesinde 7381 adet çeşitli türlerde matbu yayın bulunmakta.

DİJİTAL YAYINLARIMIZ: EYSAM Dijital koleksiyonunda 1241 adet e-makale, e-gazete, e-kitap, e-dergi türlerinde dijital yayın yer almakta.

ARŞİV: Eyüpsultan ilçe sınırlarını kapsayan çeşitli dönemlere ait 83 adet Harita arşivi, 3557 adet Proje arşivi, 263 adet Plan arşivi, 40152 adet Kurul kararı arşivi, 12387 adet fotoğraf bulunmakta. Osmanlı ve Cumhuriyet arşivlerinden satın alınan Eyüpsultan ile ilgili 10.000 adet belge koleksiyona dahil edildi. Özel Koleksiyon Arşivi noktasında tarihçi ve yazarların Eyüpsultan başta olmak üzere İstanbul'la ilgili basılı görsel ve kendi notlarını tuttuğu arşivleri dijitalleştirerek koleksiyona kazandırıldı.

TEZ ARŞİVİ: 358 adet farklı konularda (Mimari – Turizm – Tarih – Eyüpsultan değerleri-Sosyal Hayat - Sosyo/Ekonomik ve Kültürel Hayat - Şahıslar- Musiki vb.) Tez arşivi bulunmakta.

ARAŞTIRMACI HİZMETİ: 2018 yılında üyelik sistemine geçiş yapıldı. Bu tarihten itibaren 306 adet kullanıcı Akademik çalışma için 12787 adet Bilgi ve Belge hizmeti kullanıcılara verildi.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız