Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü, basketbolda U16 kız takımı ilk resmi maçına çıktı.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından 2021-2022 sezonu normal yerel lig müsabakaları öncesinde altyapıda basketbola dönüş kapsamında yaz ligleri düzenlendi.

Pandemi döneminde kademeli normalleşme kararları sonrasında sporcuların lige adapte olması için düzenlenen İstanbul Basketbol Yaz Ligi’nde, Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü U16 Kız Basketbol Takımı’da yer aldı.

Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü U16 Kız Basketbol Takımı, 4’lü gruplar halinde tek devre lig usulu oynanan Yaz Ligi’nde, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, İstanbul Panterler ve Emlak Konut Spor Kulübü ile aynı grupta yer aldı.

İlk kez resmi bir maça çıkan Eyüpsultan Belediyesi Spor Kulübü U16 Kız Basketbol Takımı, ilk maçını Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile yaptı. Son derece çekişmeli geçen maçta U16 Kız Basketbol Takımımız maçı 55 – 61’le kaybetti.