Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüpsultan, SİMURG 5-25 Yaş Yaygın Eğitim programı, spor

Göreve geldiği andan itibaren eğitim ve spor anlamında nitelikli çalışmalara imza atan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, vizyonu doğrultusunda Eyüpsultan'a eğitim ve sporda çağ atlattı.

Başkan Remzi Aydın, görevinin ilk senesinde çevresine faydalı ve nitelikli bireylerin yetişmesine olanak sağlayacak çalışmaların yapılması adına Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve ardından SİMURG 5-25 Yaş Yaygın Eğitim programını kurarak ilçe genelinde eğitim ve spor çalışmaları adeta şaha kalktı.

Başlatılan eğitim ve spor seferberliğinin ardından bu alandaki yatırımlar meyvelerini vererek ilçe genelindeki gençlerimiz eğitim ve spor alanında önemli başarılara ulaşarak “Eyüpsultanlı Olma” gururunu yaşadılar ve yaşattılar.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın vizyonu doğrultusunda kurulan SİMURG 5-25 Yaş Yaygın Eğitim Programı ve üstünde yoğun mesai harcadığı spor faaliyetleri 2014'den bu yana sayısal veri olarak önemli ölçüde artarken bu başarı ödüllerle tescillendi.

SİMURG 5 SENEDE 80 BİN KİŞİYE HİZMET VERDİ

İçinde bulundurduğu derin felsefik bakış açısıyla eğitime farklı bir anlayış getiren SİMURG programı bünyesinde bulundurduğu bilgi evleriyle ilkokul ve ortaokul düzeyindeki çocuklarımıza, gençlik merkezleriyle lise düzeyindeki gençlerimize hizmet vererek onların kendilerini keşfetmesini sağlıyor.

SİMURG 5-25 Yaş Yaygın Eğitm Programı bünyesinde Evde Değerler Eğitimi, Bilgi Evleri, Gençlik Merkezleri, Genç Akademi, Bilişim Akademi, Kılavuz Akademi, Tematik Eğitimler içinde Ali Kuşçu Uzay Evi, Dil Evi, İzci Kampı, Yaz ve Kış Kampları, 2. Seviye Kampı, Yurt Dışı Gezileri, Kamp-Ka gibi eğitim programlarını bulundurarak öğrencilerin bilgiyi öğrenirken kişisel gelişimine yardımcı oluyor.

Ayrıca SİMURG programı, bünyesinde görev alan eğitmenlerin gelişimine de katkı sağlaması için Kılavuz Akademi'yi kurarak kendini daima geliştiren bir yapıya dönüştürdü.

SİMURG 5-25 Yaş Yaygın Eğitim programı, 2014-2019 yılları arasında toplam 80 bin 598 kişiye hizmet vererek ilçe genelinde büyük bir başarıya imza attı.

Evde Değer Eğitimi: 1.079

Bilgi Evleri: 18.135

Gençlik Merkezleri: 5.369

Genç Akademi: 419

Bilişim Akademi: 120

Kılavuz Akademi: 591

TEMATİK EĞİTİMLER

Ali Kuşçu Uzay Evi: 45.746

Dil Evi: 437

İzci Kampı: 590

Yaz Kampı: 2.932

Kış Kampı: 1.206

2. Seviye Kampı: 68

Orman Kaşifleri: 3.000

Yurt Dışı Gezisi: 354

Kamp-Ka: 525

EYÜPSULTAN'DA SPOR YAPMAYAN KİMSE KALMAYACAK

Başkan Remzi Aydın'ın göreve gelmesinin ardından “Eyüpsultan'da spor yapmayan kişi kalmayacak” mottosu ile yapılan çalışmalar sayesinde ilçe genelinde spor faaliyetleri hızını kesmeden devam ediyor.

Herkese uygun spor kolları ve faaliyetleri ile Eyüpsultan'da yaşayan tüm vatandaşlara spor yapma bilinci kazandırılırken huzurun başkenti olan Eyüpsultan; sporun da başkenti oldu.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde Alibeyköy Spor Kompleksi, Hanımlar Okul Salonları, Hanımlar Spor Salonları, Yaz Spor Okulu, Kış Spor Okulu, Su Sporları, Okçuluk, Atletizm, Uzak Doğu Sporları, Etkinlikler içinde Trekking, Oryantiring, Okullar Arası Sportif Turnvalar, 3x3 Basketbol, Öğretmenler Arası Sportif Turnuvalar, Satranç Turnuvaları, Geleneksel Oyunlar Şenliği, Birimler Arası Sportif Turnuvalar gibi program ve eğitimler verilerek “Eyüpsultan'da spor yapmayan kişi kalmayacak” mottosuna uygun davranılıyor.

Spor Hizmetleri Birimi, 2014-2019 yılları arasında toplam 95 bin 137 kişiye hizmet vererek spor bilincinin kazandırılması adına büyük bir sayıya ulaştı.

Alibeyköy Spor Kompleksi: 6.668

Hanımlar Okul Salonları: 1.538

Hanımlar Spor Salonları: 6.891

Yaz Spor Okulu: 26.408

Kış Spor Okulu: 7.062

Su Sporları: 864

Okçuluk: 263

Atletizm: 720

Uzak Doğu Sporları: 1.028

Trekking: 1.100

Oryantiring: 1.030

Okullar Arası Sportif Turnuvalar: 27.439

Satranç Turnuvaları: 1.320

Geleneksel Oyunlar Şenliği: 9.794

Birimler Arası Sportif Turnuvalar: 650

Siz de Eyüpsultan Belediyesi'nin eğitim ve spor hizmetlerinden faydalanmak ya da bilgi almak istiyorsanız iletişim adresinde belirtilen Beyaz Masa Çağrı Merkezi numarasını arayabilirsiniz.

İletişim Adresi: Beyaz Masa – 444 30 00