Eyüpsultan fotoğrafçıları doğaya açıldı

Eyüpsultan Belediyesi’nin başlattığı fotoğraf eğitimine katılan adaylar, doğanın uyanışını fotoğraflamaya başladı. Fotoğraf Sanatçısı Ali İhsan Gülcü yönetiminde devam eden kurslarda temel fotoğraf bilgilerinin verilmesinden sonra, Eyüpsultan’ın tarihi ve doğal değerleri fotoğraflanarak derste öğretilenler uygulamayla pekiştiriliyor.

KURSİYERLERE UYGULAMALI EĞİTİMLER DE VERİLİYOR

Eyüpsultan’da fotoğraf meraklıları, temel fotoğraf kurslarındaki akışın dışında uygulama ağırlıklı bir eğitimle "profesyonel fotoğraf eğitimi” alıyorlar. Hafta sonları düzenli olarak yapılan eğitimlerle temel fotoğraf kavramlarını öğrenen kursiyerler, teorik bilgilerin yanı sıra öğrendiklerini uygulamalı olarak da hayata geçirerek bilgilerini kalıcı hale getiriyor.

KURSİYERLER, KURT KEMERİ’NDE DOĞANIN UYANIŞINI FOTOĞRAFLADI

Her hafta sonu gruplar halinde tarihi mekânlara geçerek profesyonel fotoğraf makinaları ile uygulama yapan kursiyerler, geçtiğimiz hafta sonunu “Kurt Kemeri” piknik alanında geçirdi. Piknik yapanların yanı sıra doğanın uyanışını, topraktan fışkırmaya başlayan muhtelif çiçekleri ve özellikle de kardelenleri fotoğraflamaya başladılar.

Yapılan uygulamalı eğitimle fotoğrafta kompozisyon kurallarını bizzat deneyerek öğrendiklerini ifade eden kursiyerler, hafta sonu yapılan eğitimle yetinmeyip makro, portre ve manzara çekimi gibi uygulamaları hafta içi de fırsat buldukça yapmaya çalıştıklarını dile getirdiler.

EĞİTİMİN SONUNDA KURSİYERLERİN FOTOĞRAFLARINDAN OLUŞAN SERGİ AÇILACAK

Eyüpsultan Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, üç aylık eğitim süresi sonunda kursiyerlerin çekimlerinden seçilecek fotoğraflarla sergi açmayı planlıyor. Fotoğrafta pozlama, netlik, alan derinliği, ışık, renk ve diğer fotoğraf terimlerini ve kurallarını öğrenen ve fili olarak uygulayan kursiyerler, verilen eğitimden oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız