Eyüpsultan Meydan, Eyüpsultan Meydan ve Çevresi Güvenlik Toplantısı

Eyüpsultan Meydan ve Çevresi Güvenlik Toplantısı düzenlendi.

Toplantı Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Necip Fazıl Kısakürek Salonunda, Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya; Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Ergül Çetin ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Zabıta Daire Başkanlığı, Kültürel Miras Koruma Müdürlüğü, Kültür Varlıkları Projeler Müdürlüğü, Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İştirakler Koordinasyon Müdürlüğü, (Boğaziçi Yönetim A.Ş.) Altyapı Projeler Müdürlüğü, Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü, Elektronik Sistemler Müdürlüğü, Eyüpsultan Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü, Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Park Ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, İstanbul Müftülüğü, İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğü, İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, Eyüpsultan Emniyet Müdürlüğü, Eyüpsultan Müftülüğü, Eyüpsultan Sağlık Müdürlüğü, Eyüpsultan Tarım Ve Orman Müdürlüğü, Eyüpsultan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve üniversitelerden temsilciler katıldı.

Toplantıda; Eyüpsultan kentsel sit alanı tarihi merkez'de yer alan Eyüp Sultan Camii Meydanı'nın yakın çevresi ile birlikte ele alınarak, karşı karşıya olduğu mevcut sorunların çözülmesi, günümüz koşulları ve ihtiyaçları çerçevesinde nitelikli bir kentsel alan özelliği kazanması ve özgün kimliğini mekansal olarak ifade edebilmesi için, Eyüpsultan tarihi merkez alanının güvenlik ve denetimine ilişkin konular konuşuldu.

Dilencilik, sokakta yaşayanlar, hanutçuluk, işgaliye, hizmet kalitesi (temizlik), çalışanlara eğitim, araç giriş çıkış düzeni, broşür/reklam/tanıtım, yapı eser güvenliği, protokol yönetimi, trafik, gıda güvenliği, müşteri memnuniyeti, servis ve hizmet kalitesi, müşteri ziyaretçi şikayetleri, bağış toplama, alan işgalleri, mezarlık ve mezar taşı güvenlik, türbe ve hazirelerin güvenliği, danışma ve bilgilendirme, ziyaret adabı, cuma ve cenaze namazları güvenliği, özel gün ve geceler (ramazan, bayram namazları ve kandil geceleri), alanın kamera sistemi ve komuta kontrol merkezi oluşturma, sorun ve problemler konuları tüm detaylarıyla masaya yatırıldı.