Eyüpsultan'da peyzaj çalışmaları devam ediyor

Eyüpsultan Belediyesi yeşil alan düzenlemesi, peyzaj çalışmaları ve çiçek dikimi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İlçenin daha yeşil hale gelmesi, daha yaşanabilir bir belde olması ve güzelleşmesi adına yapılan çalışmalarla Eyüpsultan yeni yeşil alanlar kazanıyor, çehresi yeşilleniyor, rengarenk çiçeklerle bezeniyor.

OSMANLI PARK'TA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Son olarak Osmanlı Park’ta çalışma başlatıldı. Burada yapılan çalışmalarda şu ana kadar 27 bin 744 adet mevsimlik çiçek dikimi yapıldı. Çalışmalar tamamlandığında yaklaşık 35 bin çiçek Osmanlı Parkı'nı süsleyecek.

EYÜPSULTAN 30 AYDA 2 MİLYON 115 BİN ÇİÇEKLE BULUŞTU

Yapılan çalışmalar kapsamında 30 ayda 2 milyon 115 bin mevsimlik bitki, 88 bin adet ağaç ve çalı dikimi yaparak 89 bin metrekare yeşil alanı ilçeye kazandırıldı.

Ayrıca Ağaçlı köyünde 15 bin metrekarelik alanda 15 bin lavanta dikimi yapıldı. Göktürk’te 1. Kahraman sokak üzerindeki boş bir alan yeşillendirilerek 16 farklı türde 65 adet meyve fidanı dikildi.

Odayeri mahallesinde iki adet sera kuruldu. Serada mevsimine göre sebze yetiştiriliyor. Bölgede vatandaşlar tarafından yetiştirilen ürünler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.