Eyüpsultan Belediyesi Fuaye Alanı, İznik'ten Eyüpsultan'a Çini Sergisi, Sevgi Vardarlı İnal

Kültür Bakanlığı çini sanatçısı Sevgi Vardarlı İnal'ın el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı İznik'ten Eyüpsultan'a Çini Sergisi açılışı gerçekleşti.

Eyüpsultan Belediyesi Fuaye Alanı'nda açılışı yapılan sergide, çini sanatçısı Sevgi Vardarlı İnal'ın birbirinden nadide İznik Çinileri Eyüpsultanlıların beğenisine sunuldu.

Tamamı el işçiliği olan eserler arasında, takı, pano, vazo, duvar tabağı ve dekorasyon gibi ürünler yer alıyor.

Çocukluğunda Eyüpsultan Camii’nde gördüğü çiniler sayesinde bu sanata başladığını belirten İnal'ın eserleri şubat ayı sonuna kadar Eyüpsultan Belediyesi Fuaye Alanı'nda ziyaretçilerini bekliyor olacak.