Eyüpsultan'da Ramazan, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, sosyal medya, canlı yayın

Ramazan’ın en güzel şekilde yaşandığı, İslam aleminin gözbebeği Eyüpsultan’da, “Selam” sloganıyla birbirinden güzel etkinlikler düzenleniyor.

"Eyüpsultan’da Ramazan" programı her hafta Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve farklı konuklarla sosyal medya canlı yayınlarına devam ediyor.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in konuk olduğu programda Ramazan ayının bereketi ve güzelliği konuşuldu. Başkan Köken, ayrıca vatandaşlardan gelen soruları cevapladı.

Bu hafta Zal Mahmut Paşa Camii avlusunda gerçekleşen canlı yayın konukları arasında Şair ve Yazar Ali Emre ve usta tiyatrocular Hacı Ali Konuk ve Sinan Koşan da yer aldı. Renkli görüntülerin yaşandığı canlı yayına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İZ BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Ramazan ayının eski ramazanlarla kıyaslanmasının doğru olmadığını ifade eden Başkan Deniz Köken, şunları söyledi:

"Nerede o eski ramazanlar diyerek bir yere varamayız. "Yeniden ne söylemek lazım" bunu bulmamız gerekiyor. Her çağın kendine göre hasletleri var, bizim bunu aşmamız lazım. Yeni nesile bunu anlatamazsınız, bunu yeni nesile nasıl anlatırız düşünmeliyiz. Biz de geleceğe bir şey bırakmak, iz bırakmak istiyoruz. Ve bunun için çalışıyoruz.”

Eyüpsultan’da gerçekleşen ‘Gönül Sofraları’ hakkında da konuşan Başkan Deniz Köken, “Kapısı çalınmadık insan kalmasın istiyoruz. Amacımız bu birlikteliği herkese hissettiriyor olabilmek . Ramazan buna vesile oluyor.” dedi.

Öte yandan Ramazan ayının Eyüpsultan esnaf açısından da olumlu geçtiğini söyleyen Deniz Köken, Ramazan ayının bereketinin devam etmesinden yana olduğunu, gelen vatandaşların memnun edildiği takdirde diğer on bir ayda da Eyüpsultan’a geleceğini ifade etti.

GENÇLER ARASINDA KİTAP OKUMA YARIŞMASI

Gençleri okumaya teşvik etmek için yarışmaların yapılacağını söyleyen Başkan Deniz Köken şunları aktardı:

"Kitap etkinliklerini gelecek yıl daha da büyüteceğiz. Her şeyi emoji olarak yapıyoruz. Teknoloji bizi esir alıyor. Nesli, çocukları çağa kurban ettik. Tabi ki teknolojisiz olmaz ama sevgi dokunmatik bir iş bu yüzden kitaplara dokunmamız lazım."

Programda ayrıca Grup Neva tasavvuf müziğinden parçalarla konuklara hoş vakitler yaşattı.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız