Tarih Araştırmacısı Mehmet Dilbaz, Ramazan Söyleşileri, Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan

Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan-ı Şerif’i en iyi şekilde ağırlamak, vatandaşların Ramazan-ı Şerif’i en iyi şekilde idrak etmelerini sağlamak amacıyla düzenlediği programlar aralıksız devam ediyor.

Programlarda birbirinden değerli konuklar, özgün anlatımlarıyla, farklı konuları aktarıyorlar.

Büyük ilgi gören Ramazan Söyleşileri Programı, her akşam Teravih namazı sonrası Zal Mahmut Paşa Külliyesi Avlusu’nda gerçekleşiyor.

Tarih Araştırmacısı Mehmet Dilbaz’ın konuk olduğu Ramazan Söyleşileri, Tasavvuf Musikisi’nden eserlerin seslendirildiği bir fasılla başladı.

Moderatörlüğünü Raşit ulaş’ın yaptığı programın konu başlığı “Kaybolan İstanbul’un Peşinde”ydi.

Programda Tarih Araştırmacısı Dilbaz, "İstanbul neden kayboldu?" sorusunun cevaplarını verdi.

İSTANBUL’A MEDENİYETİ TÜRKLER KURDU”

Öncelikle tarihi 8 bin yıl öncesine giden bir şehir olan İstanbul ile ilgili bilgiler veren Dilbaz, İstanbul’un bir medeniyet şehri olduğunu ve İstanbul’a asıl medeniyeti kuranın Türkler olduğunu söyledi.

İSTANBUL FETİHTEN SONRA HARAP HALDEN KURTULDU”

Zamanla kozmopolit bir medeniyet kültürünün oluştuğu İstanbul’un yaşanan işgallerle dönem dönem harap olduğunu ve Türklerin İstanbul’u fethettiğinde harap halde bulduklarını dile getiren Dilbaz, Fatih Sultan Mehmet’in fetihten sonra İstanbul’u bu harap halden kurtararak ihya ettiğini belirtti.