Yeni Zabıta Memurlarına Hizmet İçi Eğitim

Eyüpsultan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde geçtiğimiz ay göreve başlayan 25 aday zabıta memuru, bir ay süren yoğun bir Hizmet İçi Eğitim Programı’na tabi tutuluyor.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN, EĞİTİMLERİ TAKİP EDİYOR

Hizmet içi eğitimin verildiği Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu’nu ziyaret eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, göreve yeni başlayan zabıta memurlarına hayırlı olsun dileklerini iletti.

“SİZDEN ÇOK ŞEY BEKLİYORUM”

Zabıta memurlarından geleceğin toplumsal ve teknolojik değişimlerini takip ederek sürekli kendini yenileyen, hizmet ve hızlı çözüm odaklı bir çalışma temposu beklediğini belirten Başkan Deniz Köken, onlardan çalışkanlıkları ve başarılı çalışmaları ile zabıta teşkilatına yeni bir dinamizm katmalarını istedi.

“EĞİTİMLER DEVAM EDECEK”

Aday zabıta memurlarına “Halkımız sizden disiplinli, güler yüzlü ilgili hizmet bekliyor” diyen Başkan Deniz Köken, Hizmet İçi Eğitimleri ve gelişimi önemsediğini belirterek “Özellikle Zabıta teşkilatına periyodik aralıklarla Hizmetiçi Eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

Aday memurların temel ve hazırlayıcı eğitim konu başlıklarının yanı sıra temel mevzuat ile zabıta memurlarının sahip olması gereken temel yetkinliklerinin de verildiği eğitimler, hafta içi tam gün olarak Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

TAM DONANIMLI YETİŞTİRİLİYORLAR

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Hizmet İçi Eğitim Programları’nda; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediye Kanunu, Kabahatlar Kanunu, Tebliğat Kanunu, İmar Kanunu, Gecekondu Kanunu, Tüketici Kanunu, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik, Devlet Malını Koruma ve Tasarruf Tedbirleri, Yazışma Dosyalama Usulleri, Gizlilik ve Gizliliğin Önemi, İnsan Hakları, Milli Güvenlik, Atatürk İlkeleri, İnkılap Tarihi, Türkçe Dil Bilgisi Kuralları, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Beden Dili, Stres Yönetimi, Öfke Kontrolü, Halkla İlişkiler, Ekip Çalışması, Kitle Psikolojisi, Madde Bağımlılığı ve Madde Bağımlısı Bireylere Nasıl Yaklaşılması Gerektiği, İlkyardım ve Haberleşme konularında eğitimler veriliyor.

EĞİTİMLER YIL SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Alanında uzman, daha önce kamuda uzun yıllar görev yapmış, tecrübeli eğitmenler tarafından verilen Hizmet İçi Eğitim Programları yılsonuna kadar devam edecek.

Eyüpsultan'a Değer Katan Markalarımız