Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 85. yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Eyüpsultan'da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Eyüpsultan Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği anma konseri düzenledi.

EKSM’DE MUHTEŞEM KONSER

Eyüpsultan Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Türk Sanat Müziği’nin güçlü seslerinden Aylin Şengün Taşçı, Hicaz ve Uşşak makamında seslendirdiği şarkıları ve Rumeli türküleriyle unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Sevilen sanatçı bir buçuk saat süren konser boyunca “Şahane Gözler Şahane”, “Manastırın Ortasında Var Bir Havuz”, “Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın”, “Yanık Ömer” ve “İzmir’in Kavakları”nın da aralarında bulunduğu yirminin üzerinde eser seslendirdi.

Konseri çok sayıda vatandaşla birlikte izleyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, konser sonrası Taşçı’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.